0

Muziek streamen met Google Home speaker

Google heeft per ongeluk informatie gelekt over de prijsstelling van haar eigen muziekspelers. De Google Home Speaker zal vanaf begin volgend jaar verkocht gaan worden voor 129 dollar. De prijs in euro’s zal waarschijnlijk iets hoger liggen.

De Home Speaker werd al aan het begin van dit jaar aangekondigd. Toen was er nog maar weinig bekend over de technische specificaties en de prijsstelling. Nu de prijs bekend is geworden valt allereerst op dat Google voor haar muziekspeler veel minder vraagt dan de concurrentie voor haar producten doet. Toch is de prijs iets hoger dan verwacht; hardware-matig is de Google Home een kopie van de Chromecast. Google heeft er alleen een speaker aan toegevoegd en een grotere behuizing ontwikkeld.

De Google Home muziekspeler heeft een modern design.

De Google Home muziekspeler heeft een modern design.

Vergelijkbare producten als de Sonos Play:1 en de Amazon Echo zijn beide flink duurder geprijsd. Sonos vraagt voor de Play:1 rond de 200 euro terwijl de Amazon Echo in Amerika voor 169 dollar over de toonbank gaat. Waarschijnlijk wil Google met haar lage prijs een flink deel van de markt voor muziekspelers bedienen en veroveren. De Google Home speaker kan gebruikt worden voor het zoeken naar informatie via stemcommando’s en de Google Assistent.

De Google Home speaker biedt uiteraard de mogelijkheid om muziek te streamen via verschillende online muziekdiensten. Spotify en Deezer worden ondersteund en ook kun je muziek streamen via Google Play: All Access. Of Apple Music ook ondersteund wordt is nog onbekend. Wil Google een succes maken van haar eigen muziekspeler dan is een integratie met Apple Music erg belangrijk.

Chromecast Ultra

Naast een nieuwe muziekspeler is er ook meer informatie gelekt over de nieuwe Chromecast. Deze Chromecast Ultra, zals het nieuwe model heet, is fors duurder dan de huidige Chromecast-modellen. De hoge prijs wordt deels verklaard door de mogelijkheden tot het streamen van videobeelden in 4K.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.