0

Bang & Olufsen komt met speakers voor muziek streaming via Spotify en Apple Music

Bang & Olufsen is een bekend merk voor veel muziekliefhebbers. Het Deense bedrijf brengt al jarenlang speakers op de markt die van hoge kwaliteit zijn. Gisteren maakt B&O bekend dat het bedrijf twee nieuwe speakers uit gaat brengen waarmee je direct muziek kunt streamen vanaf Spotify en Apple Music.

Zoals je wellicht ook weet van B&O is dat de prijzen over het algemeen niet voor de poes zijn. En dat geldt helaas ook voor de nieuwe producten. Reken op een prijs van minstens 1000 euro voor de goedkoopste variant van de BeoSound zoals de nieuwe draadloze speakers heten.

Wat krijg je voor die 1000 euro? Nou, om te beginnen krijg je een prachtig vormgegeven speaker gemaakt van hoogwaardig aluminium. De speaker is zo gemaakt dat deze 360 graden rondom geluid geeft. En hierdoor zou de geluidskwaliteit van de BeoSound erg goed moeten zijn.

De speakers van B&O zien er modern uit en geven een goed geluid.

De speakers van B&O zien er modern uit en geven een goed geluid.

Verder ondersteunen de BeoSound modellen Apple Music en Spotify. Via de applicatie van B&O kun je muziek streamen naar de speakers via WiFi. Om muziek te luisteren moet je deze via je smartphone of tablet aanzetten. Vervolgens wordt er zonder tussenkomst muziek gestreamt.

Naast Apple Music en Spotify ondersteunen de BeoSound muziekspelers ook het Cast protocol van Google en ook Apple Airplay wordt ondersteunt. Hierdoor kun je dus ook muziek van Youtube streamen naar de muziekspelers. Wellicht dat in de toekomst ook andere online muziekdiensten toegevoegd worden.

Twee modellen van de BeoSound

B&O brengt twee modellen uit van haar nieuwe muziekspelers. De BeoSound 1 is het instapmodel. Deze muziekspeler beschikt over een accu die ervoor zorgt dat je ongeveer 8 uur kunt luisteren naar muziek. De accuduur is afhankelijk van het volume waarop je de speaker zet.

De BeoSound 2 beschikt niet over een accu en moet dus aan een stopcontact worden aangesloten. Dit model is groter en beschikt over betere hardware. De geluidkswaliteit van de BeoSound 2 is dan ook hoger dan die van de 1. Nadeel aan de BeoSound 2 is natuurlijk de fors hogere prijs van €1695.

Beide BeoSound modellen kun je nu nog niet kopen. Medio oktober zal B&O beginnen met het leveren van zowel de BeoSound 1 als de 2. Eerst komen officiële dealers aan de beurt. Later zul je de muziekspelers ook kunnen kopen bij webwinkels. De prijs zal naar verwachting dan ook wat zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.