0

Broederliefde in 2106 meest gestreamd op Spotify

Traditiegetrouw onthulde Spotify afgelopen weekend de meest gestreamde tracks over het afgelopen jaar. In Nederland werd muziek van de rapformatie Broederliefde verreweg het meest beluisterd door Spotify gebruikers. Wereldwijd was Drake de nummer 1, gevolgd door Justin Bieber en Rihanna.

Broederliefde was in Nederland het afgelopen jaar de meest beluisterde artiest op Spotify.

Broederliefde was in Nederland het afgelopen jaar de meest beluisterde artiest op Spotify.

Niet alleen Broederliefde was in het afgelopen jaar goed voor enorm veel streams in Spotify. Ook Lil’ Kleine werd, vooral dankzij zijn veelbesproken hit ‘Drank en Drugs‘, veel beluisterd op de muziekdienst. De rapper schopte het tot de top 5 van meest beluisterde artiesten in de Nederlandse Spotify.

De albums van beide rappers, ‘Hard Work Pays Off 2’ en ‘WOP’ stonden in te top 5 samen met de albums van Drake, Coldplay en Rihanna. Wereldwijd werd het albums ‘Views’ van Drake het meest gestreamd. Maar ook het album ‘Purpose’ van Justin Bieber en ‘Anti’ van Rihanna werd vaak beluisterd.

Nederlandse DJ’s succesvol in het buitenland

Nederlandse artiesten deden het ook goed in het buitenland. Vooral de DJ-scene was goed voor een groot aantal streams op Spotify. Succesvolle Nederlandse DJ’s als Tiesto, Afrojack, Hardwell en Martin Garrix waren enorm populaire op Spotify.

Tot slot waren ook de Beatles goed voor veel muziek streams op Spotify. Muziek van de Engelse band is pas sinds eind vorig jaar beschikbaar op Spotify maar nu al wist de band de nummer 1 plek in de lijst met nostalgische muziek te veroveren. Dat de Beatles populair waren op Spotify was al bekend; dat de band zoveel streams op haar naam wist te zetten is echt bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.