Muziek luisteren op je Apple Watch zonder iPhone

Om muziek te luisteren op je Apple Watch heb je geen iPhone nodig. Het enige wat je moet doen is muziek handmatig verplaatsen naar je smartwatch. In deze handleiding vertel ik je hoe dat moet en hoe je deze muziek kunt beluisteren via een bluetooth headset. 

Muziek luisteren op je Apple Watch zonder je iPhone

Muziek luisteren op je Apple Watch zonder je iPhone

Je kunt op je Apple Watch alle muziek beluisteren die er op je computer, iPhone of iPad staan. Heb je veel gratis muziek gedownload? Dan kun je deze naar je Apple Watch verplaatsen. Maar ook betaalde iTunes muziek en offline opgeslagen tracks en albums uit Apple Music kun je luisteren op je smartwatch.

Handmatig muziek naar je Apple Watch kopiëren

Om muziek te kunnen beluisteren op je Apple Watch moet je eerst op je iPhone een afspeellijst aanmaken. In deze lijst kun je zowel iTunes muziek, gratis muziek downloads en Apple Music tracks opslaan. Ga hiervoor als volgt te werk.

  1. Start de Apple Watch applicatie en kies voor Mijn Watch
  2. Selecteer de optie Muziek en kies voor de afspeellijst(en) die je wil syncen met je Apple Watch
  3. Kies voor ‘synchroniseren’ en wacht tot je iPhone en Apple Watch klaar zijn.

NB. Om muziek te kunnen verplaatsen naar je Apple Watch moet je een afspeellijst maken in iTunes. Je kunt geen losse tracks verplaatsen naar je Watch. Je kunt op je Apple Watch maximaal 2GB of 250 tracks opslaan.

Je Apple Watch en bluetooth koptelefoon verbinden

Om muziek te kunnen luisteren heb je een koptelefoon nodig die via bluetooth verbonden is met je smartwatch. Bluetooth oortjes en koptelefoons heb je in vele soorten en maten. Kies vooral voor een setje dat lekker zit. Niets zo irritant als een koptelefoon die van je oren afglijdt tijdens het lopen of fietsen.

Deze Beats koptelefoon kun je via Bluetooth verbinden met je Apple Watch.

Deze Beats koptelefoon kun je via Bluetooth verbinden met je Apple Watch.

Om je bluetooth oortjes of je koptelefoon te verbinden met je Apple Watch ga je allereerst naar het instellingen-scherm op het horloge.Kies hier voor bluetooth en zorg dat je koptelefoon gevonden kan worden. Kies op je Apple Watch voor je koptelefoon, voer eventueel de pincode in en laat de Apple Watch en je oortjes of koptelefoon elkaar vinden.

Muziek luisteren op je Apple Watch

Staat er muziek op je Watch en is je bluetooth koptelefoon gepaird? Dan kun je nu muziek luisteren op je Apple Watch. Open eerst muziek-app en kies voor de optie ‘Bron’. Kies hier voor Apple Watch en selecteer de afspeellijst die je wil afspelen. Je kunt ook het scherm stevig en lang indrukken om de bron voor muziek te selecteren.

 

Om tracks, albums of muziek van bepaalde artiesten te selecteren nadat je de juiste bron hebt gekozen kun je ‘mijn muziek’ gebruiken. Deze Apple Watch applicatie kun je terugvinden via het startscherm van je horloge.