Muziek streamen op je iPhone

Muziek op je iPhone?

Muziek op je iPhone?

Heb je een iPhone en wil je weten hoe je daarmee muziek kunt streamen? Op deze pagina vind je een overzicht van de beste applicaties voor het streamen van muziek op je iPhone. Voor de meeste applicaties heb je een abonnement nodig. Alleen met Spotify kun je gratis muziek streamen op je iPhone, echter alleen muziek die past bij het profiel dat Spotify van je heeft gemaakt. Verder kun je de applicaties in deze handleiding allemaal gratis downloaden in de App-store. De meeste applicaties voor het streamen van muziek op je iPhone werken natuurlijk ook op je iPad.

Spotify Premium & Free

Spotify is in Nederland de bekendste aanbieder van online muziek streaming. Met Spotify kun je onbeperkt muziek streamen op je iPhone tegen een bedrag van 10 euro per maand. Daarnaast kun je met Spotify free ook gratis muziek streamen. Zoals je al eerder kon lezen op deze pagina is het gratis streamen van muziek op iPhone via Spotify tot op zekere hoogte beperkt: je kunt alleen muziek streamen tegen een lage kwaliteit die ook nog eens door Spotify wordt uitgekozen (op basis van jouw muzikale voorkeur.

Spotify Premium heeft momenteel een catalogus van ruim 25 miljoen tracks online. Spotify is daarmee het grootste muziek streaming bedrijf voor iPhone. Verder is de kwaliteit van de aangeboden streams bij Spotify voor iPhone hoger dan bij concurreren diensten. Spotify streamt mp3 bestanden (die je niet kunt downloaden) met een bitrate van 320kbps. Verder kun je met een betaald Spotify Premium abonnement wel muziek offline beschikbaar maken. Hierdoor kun je muziek streamen en deze op een later moment (als je offline bent) kunt luisteren. Deze service is gratis voor gebruikers van Spotify Premium op iPhone.

Deezer

Deezer is een tweede muziekdienst die in Nederland veel gebruikt wordt door mensen met een iPhone. De catalogus van Deezer kent momenteel 30 miljoen mp3 bestanden die je met een betaald abonnement onbeperkt kunt streamen. Daarnaast kun je met Deezer muziek streamen in hoge kwaliteit.

Deezer kent daarnaast een aantal andere voordelen. Zo is het bedrijf erg goed in het aanbevelen van nieuwe muziek aan gebruikers. Speciaal voor deze service luisteren Deezer redacteurs ontzettend veel muziek om zo andere mensen te kunnen tippen.

Deezer is beschikbaar voor de iPhone. De app is echter ook geschikt voor iPad en iPod touch apparaten. Je kunt dus ook op deze mobiele apparaten muziek streamen, zolang je maar de beschikking hebt over een werkende internet-verbinding.

Rdio

Een laatste streaming-dienst voor het online luisteren van muziek op je iPhone is Rdio. Rdio is een nieuwe speler in de markt voor het streamen van muziek op je iPhone. Net zoals bij Deezer en Spotify kost een abonnement op deze streaming service voor iPhone 10 euro per maand. Groot voordeel aan de Rdio muziekdienst is dat je als je meerdere abonnement afsluit je korting krijgt op deze nieuwe abonnementen. Zo krijg je 50% korting op een derde abonnement op Rdio.

Rdio heeft een grote catalogus aan muziek die je via het bedrijf kunt streamen. Niet duidelijk (omdat het niet vermeld wordt) is het exacte aantal tracks dat je via Rdio kunt streamen naar je iPhone. Positief aan de Rdio muziekdienst is dat je de app via de app-store gratis kunt downloaden om zo muziek te streamen op zowel iPhone als iPad en iPod apparaten.

Over muziek streamen op je iPhone

Het streamen van (gratis) muziek op je iPhone kan in Nederland via een aantal diensten. Drie daarvan hebben we op deze pagina behandeld. Ook kun je in Nederland muziek streamen op je iPhone via andere diensten:

  1. Google Play Music met All Access (wat is dat?) – de eigen muziekdienst van Google die zich nog in een opstart-fase bevindt.
  2. MyJuke – een relatief onbekende aanbieder van streaming muziek met apps voor iPhone en iPad.
  3. QObuz – een Franse aanbieder met een slecht vertaalde website die muziek streaming aanbiedt in Nederland.

Welke muziekdienst jij kiest voor het streamen van muziek op je iPhone is uiteraard aan jou. Onze voorkeur gaat echter uit naar Spotify vanwege de gebruikersvriendelijkheid van de app, het grote aanbod en de stabiele service.