Muziek streamen op iPad en iPhone

Muziek streamen op je iPad

Muziek streamen op je iPad

Je iPad of iPhone is natuurlijk het uitgelezen apparaat om muziek mee te streamen. Terwijl je familie op de bank zit tv te kijken kun jij met een paar goede oordopjes heerlijk internetten en muziek streamen op je iPad of iPhone zonder dat iemand daar last van heeft.

Maar hoe moet je nu eigenlijk muziek streamen op je iPad of iPhone? En kan dat gratis of is het alleen maar mogelijk om betaald muziek te streamen op je Apple iPad? Op deze pagina lees je deze antwoorden en veel meer informatie over muziek streaming op je iPad of iPhone.

Muziek streamen op je iPad kan op een aantal manieren. Je kunt ervoor kiezen om een applicatie te installeren die je in combinatie met een betaald abonnement kunt gebruiken om zoveel muziek te streamen als je maar wilt.

Daarnaast is het mogelijk om muziek te streamen via website zoals Youtube, Grooveshark en Blip. Via deze streaming websites kun je gratis muziek streamen op je iPad via de browser die op je iPad is geïnstalleerd.

Tenslotte kun je ervoor kiezen om een applicatie te installeren waarmee je gratis muziek kunt streamen op je iPad. Denk dan bijvoorbeeld aan radio-applicaties waarmee je muziek kunt luisteren van radio-stations over de hele wereld.

Muziek streaming apps voor iPad

Rdio - ipad muziek streamen

Rdio

Voorbeelden van applicaties waarmee je muziek kunt streamen op je iPad zijn Rdio, Deezer en Spotify. Deze applicaties zijn op muziekstreamen.com al meerdere keren de revue gepasseerd, opnieuw beschrijven hoe je met deze applicaties muziek kunt streamen op je iPad is dan ook enigszins overdreven.

Wil je muziek streamen met een van genoemde applicaties op je iPad dan is dat geen enkel probleem. Je vindt de apps in de app-store van Google en in combinatie met een betaald abonnement kun je met die apps prima muziek streamen.

Voordelen van het muziek streamen op je iPad met deze applicaties is uiteraard het on-demand beschikbaar zijn van veel verschillende soorten muziek. Ook het gemak van elk van de genoemde applicaties, in combinatie met de soepele bediening op je iPad, is een groot voordeel. Tenslotte is ook de geluidskwaliteit een laatste grote voordeel van deze applicaties, de kwaliteit van de muziek die je met een van deze applicaties naar je iPad streamt is hoog.

Muziek streamen via websites

Veel websites laten je ook muziek streamen naar je iPad. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld op Youtube muziek en video te streamen naar je iPad. Dat kan in de browser maar handiger is het om de Youtube applicatie te installeren op je iPad om zo gemakkelijk muziek te streamen terwijl je lekker op de bank hangt.

Een andere website die je kunt gebruiken om muziek te streamen is bijvoorbeeld Grooveshark. Deze site, die ook al eerder behandeld werd op deze website, is heel gemakkelijk in het gebruik en kent een groot aanbod aan gratis muziek die je kunt streamen naar je iPad.

Naast Youtube en Grooveshark zijn er nog ontelbare andere muziekwebsites die je gratis muziek laten streamen naar je iPad of iPhone. Zoek op Google naar ‘music streaming websites for iPad’ en je krijgt ontelbare resultaten met muziek streaming websites die gratis muziek streaming naar je iPad mogelijk maken. Daarnaast kun je tegenwoordig ook muziek streamen met All Access, de nieuwe online muziekdienst met speciale streaming app voor iPad of iPhone.

Radio applicaties voor iPad

Een andere manier om muziek te luisteren op je iPad wordt je aangeboden door de talloze radiostations op het internet. Veel radiostations bieden je namelijk applicaties aan waarmee je live radio kunt luisteren op je iPad. Voorbeelden van dit soort applicaties zijn bijvoorbeeld Slacker en Pandora radio.

De keuze in applicaties om muziek te streamen vanuit live-radio stations is enorm. Nadelen aan het op deze manier streamen van muziek is natuurlijk het weinig flexibele aanbod. Je kunt niet zelf kiezen welke muziek je wilt luisteren, het radio-station dat je luistert bepaalt welke muziek er te horen is. Daarnaast is de kwaliteit van de liedjes lager dan de kwaliteit die je krijgt als je muziek streamt met behulp van bijvoorbeeld Spotify of Deezer.

Op deze pagina heb je een aantal tips en trucs gelezen over hoe je op je iPad of iPhone muziek kunt streamen. Heb je zelf aanvullingen over deze pagina? Laat het ons dan weten.

2 Comments

  1. is het mogelijk om met de ipad muziek af te spelen die niet op de ipad zelf staat maar op een externe schijf (nas)?

  2. @Kevin Het is weliswaar 2 jaar later, maar voor wie het wil weten er zijn genoeg apps waarbij je muziek van een NAS kunt beluisteren (en soms ook downloaden via de app naar je app waarmee je de NAS benaderd). Denk bijvoorbeeld aan nPlayer (betaald) welke ook prima voor video werkt. Zoek je toch wat anders voor alleen video (geen muziek dus) dan zijn er VidOn (gratis, maar wat beperkter) of Infuse 3 Pro erg goed. Ik gebruik zelf Infuse 3 Pro samen met een NAS, iPad/iPhone en ook Chromecast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.