Spotify opzeggen, annuleren of afmelden

Wil jij je Spotify abonnement opzeggen? In deze handleiding lees je hoe dat moet. Onderwerpen die we bespreken zijn onder meer de plek waar je je abonnement moet opzeggen en welke opzegtermijn Spotify hanteert. Ook als Spotify onterecht geld afschrijft hebben we raad voor je.

Waar Spotify opzeggen?

Het stopzetten van je Spotify abonnement verloopt via de website van de muziekdienst. In sommige gevallen moet je echter contact opnemen met de partij die voor jou een Spotify abonnement heeft afgesloten.

Zo moet je je Spotify via KPN opzeggen als je een Spotify abonnement hebt afgesloten in combinatie met een smartphone en een KPN mobiel abonnement. Ook in andere gevallen waarbij je Spotify hebt gekregen via een provider of ander bedrijf moet je soms Spotify daar opzeggen.

Hoe moet je Spotify opzeggen?

Spotify opzeggen is erg gemakkelijk. Zowel voor betalende gebruikers als voor mensen die gratis Spotify gebruiken is het stopzetten van je Spotify abonnement mogelijk door de volgende stappen te volgen. Spotify heeft het stopzetten van je abonnement makkelijk gemaakt, wel moet je even goed zoeken naar de juiste links om je abbo te annuleren.

Stappenplan Spotify stoppen

 1. Open een browservenster en klik deze link aan. Log-in op je Spotify account via Facebook of met je e-mail adres in combinatie met je wachtwoord. Het nu volgende scherm opent zich. Klik hier op ‘je abonnement opzeggen’.

  Spotify opzeggen.

  Spotify opzeggen via de link onder de knop ‘Update Gegevens’.

 2. Je wordt nu door doorgeleid naar een tweede scherm. In dit scherm kun je een reden opgeven voor je opgave. Zo kun je aangeven dat je Spotify te duur vindt of dat je Spotify te weinig muziek vindt aanbieden. Door te klikken op ‘Andere redenen’ kun je aangeven dat je wil stoppen met Spotify vanwege de algemene woorden. Klik op ‘doorgaan’ als je een reden hebt geselecteerd.

  De reden van je opzegging bij Spotify

  De reden van je opzegging bij Spotify

 3. In het nu volgende scherm probeert Spotify je over te halen toch abonnee te blijven. Als je bijvoorbeeld aan hebt gegeven dat je wil stoppen met Spotify omdat het te duur is krijg je een aanbieding voor Spotify Family. Als je zeker bent dat je Spotify wil opzeggen kies je ‘Mijn abonnement annuleren’.

  Bevestig je opzegging.

  Bevestig je opzegging.

 

Na het doorlopen van dit stappenplan ben je afgemeld voor Spotify. De maand waarin je opzegt moet je nog wel betalen en in deze maand kun je ook nog muziek streamen. Daarna ben je aangewezen op andere streaming muziek aanbieders.

Spotify hanteert een opzegtermijn van 30 dag gemeten tot de dag waarop je abonnementsgeld wordt afgeschreven. De opzegtermijn bedraagt dus maximaal 30 dagen. Als je Spotify met een creditcard of een Spotify gift-card betaalt en deze betaalmiddelen hebben onvoldoende saldo dan stopt je Spotify abonnement eerder en is er dus geen sprake van deze opzegtermijn.

Problemen met opzeggen?

Heb je problemen met je opzegging en schrijf Spotify toch opnieuw geld af? Check dan in je account of je account ook echt is stopgezet en per welke datum dat het geval is. Geeft je account weer dat je abonnement is stopgezet maar wordt er toch geld afgeschreven? Neem dan contact op met de klantenservice van Spotify.

83 Comments

 1. Ik heb mijn abonnement in maart opgezegd. Heb hiervan een bevesting ontvangen. Mijn abonnement is nog steeds geldig en niet stop gezet.

 2. ik krijg steeds meldingen dat ik moet upgraden naar premium. dit heb ik niet gedaan omdat ik via mijn nwe abonnement bij KPN Spotify premium heb. Nu blijft er maandelijks 10 euro af gaan voor de oude spotify free. Hoe kan ik dit stoppen?

 3. Ik heb het zelfde probleem. Ik heb mijn proefabonnement op tijd opgezegd, maar er is wel geld van mijn rekening afgeschreven. Ik probeer er nu iets aan te doen, alleen krijg ik de hele tijd een melding met daarin de boodschap dat ik moet upgraden naar premium. Ik wil mijn geld terug want dit slaat nergens op.

  • Heb je contact opgenomen met Spotify? Als je opzegt zou je niet meer hoeven te betalen voor je abonnement terwijl je tot de einddatum wel gewoon kunt blijven streamen. Check ook nog even de status van je abonnement via de Spotify website.

  • Ik denk dat je in dat geval het beste contact kunt opnemen met de klantenservice van Spotify via de contactpagina.

 4. Mijn email is gehackt en verwijderd en ik kan niet inloggen om mijn abonnement op te zeggen. Ik kan ook alleen dit bericht plaatsen met mijn vervallen e-mailaccount.

    • Ik zou contact opnemen met Spotify zelf. Zij kunnen je, zeker als je gehackt bent, vast en zeker snel helpen.

   • Hóe neem ik contact op met Spotify? Heb jij een tel nummer?
    Ik weet mijn email adres niet meer
    Overal moet je je email adres invoeren

     • Ik heb eigenlijk geen idee of je Spotify telefonisch kunt bereiken. Lijkt me wel handig bij problemen tijdens het of na het opzeggen overigens…

 5. Ik heb een premium account bij spofity en wou graag op zeggen maar kwam later pas achter dat ik mij wachtwoord voor mij email en mij wachtwoord voor mij spofity account niet meer weet en spofity heeft geen telefoon nummer of zo iets wat moet ik doen ?????

 6. Stuur een mailtje naar de support afdeling van Spotify. Ze zijn bereikbaar via support.spotify.com/nl.

  • Helaas werkt deze site niet meer.

   Mijn incasso is mislukt, nu is mn account uitgeschakeld en kan ik helemaal niets meer…..

 7. Kan je Spotify gewoon opzeggen wanneer je maar wilt? Ik wil namelijk nu mijn account update naar Premium maar wil er wel makkelijk van afkomen als ik het toch niet fijn vindt.

 8. Ik hb een spotify premium van drie maanden maar ik wil na drie maanden afzegge hoe moet ik dat doen.

 9. Hoe gaat dat dan als je zo’n proef-premium ding hebt moet je dat dan ook opzeggen of sturen ze dan ren mail of je een echt abonnement wilt?

  • je moet een Spotify Premium abonnement opzeggen voordat je proefabbo afloopt. Je bent namelijk verplicht om betalingsgegevens in te vullen voor het afsluiten van een proefabonnement op Spotify Premium

 10. hoi, ik heb vandaag perongeluk een proef abonnement op spotify afgesloten voor 7 dagen gratis premium. Ik wil dit niet en toen ik het af wou zeggen zoals op deze site stond beschreven kreeg ik na stap 1: je pre paus abonnement word 26-07-16 beëindigd. Abonneer je om muziek te blijven luisteren. Betekent dit dat ik me niet hoef af te melden ervoor? Ik zou het fijn vinden als iemand een antwoord hierop weet 🙂

  • Zoals het hier staat loopt je abonnement op Spotify inderdaad automatisch af. Ik zou het wel ff checken als die datum voorbij is.

 11. Ik heb een probleem met het opzeggen van spotify. Ik heb destijds een email adres gebruikt waar ik nu geen toegang meer toe heb. Hierdoor kan ik mijn vergeten wachtwoord niet meer wijzigen en spotify niet meer gebruiken of opzeggen. Zijn er nog andere opties of contactlijnen die ik kan gebruiken??

 12. Ik heb spotify premium voor 3 maanden gekocht voor 1 euro, deze was afgelopen op 30 september. Ik heb keurig netjes opgezegd en daar ook een bevestiging van gekregen maar nu staat mijn account weer op premium en kan ik het nu ook niet opzeggen. Er is ook 10 euro overgeschreven. Hoe doe ik dit?

  • hoi Emma, ik heb hetzelfde probleem. ik probeer dit al weken op te lossen, maar helaas geen idee. ik hoop dat iemand anders onder dit berichtje kan antwoorden. anders moet ik het op 1 of andere manier blokkeren of het account verwijderen. maar ja geen idee hoe dat moet

 13. Ik heb een abo via base, maar wil veranderen van provider, hoe kan ik mijn spotify abo overzetten zonder al mijn muziek te verliezen? Nergens kan ik een contact pagina vinden die werkt als base klant ?

 14. Heeft iemand contact gegevens van spotify! Vorige maand m’n abonnement opgezegd en weer geld afgeschreven! Er staat op de website geen telefoonnummer of iets vermeld..slechte zaak voor z’n groot bedrijf!

 15. ik heb 3-11- 2016 mijn abonnement afgesloten, ik heb een mailtje ontvangen van spotify dat het is afgelopen, maar hij doet het nog steeds. ik ben bang dat er volgende maand weer 10 euro van mijn rekening gaat. hoe kan ik dit zeker weten?

 16. Ik kan alleen maar vaststellen dat spotify een dievenbende is ! Al 3 maanden word er tweemaal 9,99 euro van de rekening genomen ! Na opzegging! Ze gaan het in orde brengen…maar ze blijven het maar van de rekening nemen. Ik ga stappen ondernemen en klacht indienen bij de politie en laten weten bij test-aankoop en andere instanties !

 17. Ik heb zojuist gebruik gemaakt van de Spotify actie 3 maanden voor maar €0,99. Op 28-02-2017 wordt er automatisch €9,99 afgeschreven maar dat wil ik dan niet. Als ik mijn abonnement nu opzeg, behoud ik dan wel mijn Premium 3 maanden van €0,99 tot 28-07-2017 of stopt die dan ook meteen?

  • is het niet mogelijk om spotify te blokkeren bij de bank zodatr hij niet kan afschrijven na die 3 maanden? ik wilde het namelijk ook halen voor 3 maand

  • Mag ik vragen hoe u betaald heeft? Ik kan namelijk alleen met creditcard (heb ik niet) of Paypal (Wil ik niet want vertrouw het niet) en Ideal is alleen mogelijk per maand en dan meteen € 9,99. Een vriendin van me heeft het de vorige actie gedaan en zij zegt dat ze dit ook nog nooit heeft gehad.

 18. Per 18 november 16 opgezegd. Wordt er weer een bedrag als “first” incasso geincasseerd???? Hoe kan dat ik heb toch mijn abonnement opgezegd! En jullie zijn niet eens normaal te bereiken. Grote ergenis. Slechte service.
  Het zou fijn zijn als we dit kunnen oplossen

 19. Ik heb een account gehad bij spotify. Die heb ik opgezegd. Nu wil ik met het zelfde email adres weer een spotify account. Er staat alleen dat mijn email adres al in gebruik is

  • Hallo Reyhan,

   Je moet gewoon doen alsof je je gaat aanmelden bij spotify. Daar staat onder vermeld: “wachtwoord vergeten?”

   Klik daarop en vul je e-mailadres in. Daarna krijg je via mail de mogelijkheid om je paswoord te resetten. Ik ben ook ooit eens bij spotify komen kijken en heb toen alles stopgezet. Ik kon gewoon op deze manier weer binnen dus eigenlijk wordt je account niet zomaar verwijderd maar op non-actief gezet. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende kon helpen.

 20. Mn dochter had proefabo spotify. Nu hebben ze gisteren geld afgeboekt voor maart..ze heeft meteen opgezegd.dan zou je zeggen ok maart heb je nog premium. Maar nee is ook meteen gestopt. Dat kan dus niet.betalen voor iets wat je niet meer hebt. Fb hebben ze niet.dus geen fb bericht. Klantenservice formulier ingevuld.maar ben bang….ik heb gezegd. Terugboeken dat bedrag.gaat via de ing app.

 21. Ik heb zojuist premium spotify afgesloten, helaas activeerd hij op de een of andere reden mijn acount niet. Ik ben hierdoor 10 euro kwijt en ik wil mijn geld terug of een goede oplossing !

 22. Ik heb ook een premium abb afgesloten en wil deze opzeggen maar ik zie nergens waar ik dat kan doen, ben ingelogd en heb bij mijn abonnementgegevens “premium” staan en verder kan ik niets.
  Waar kan ik opzeggen

 23. Ik krijg op 10 juli KPN met dus gratis spotify premium, maar mijn abonnement loopt steeds tot de 30e. Ik wil mijn abonnement niet 30 juni al opzeggen ivm dat ik veel reis en graag muziek luister, maar nu is dus mijn vraag: als ik mijn abonnement 10 juli opzeg, wordt er dan geld afgeschreven tot 30 juli? Of stopt dat meteen

 24. Ben in meegegaan met de proef voor 99 euro cent per drie maand, zit niet op face-boek en heb geen code of iets ontvangen om op te zeggen. Ik kan de muziek niet op CD krijgen , dus zeg ik het op. Nu wordt ik aangewezen via face-boek met code om op te zeggen. Zou niet weten hoe te handelen.

 25. ik probeer mijn abonnement op te zeggen maar word elke keer doorverwezen naar Premium staat wel dat je makkelijk op kan zeggen maar tot nu toe gaat het niet makkelijk

 26. ik heb ook reeds maanden terug mijn abo opgezegd en wordt nog steeds aangerekend. Bij mastercard raden ze aan mijn kaart aan te passen, maar dat wil zeggen dat ik deze gegevens ook voor andere lopende abo’s dien aan te passen. Ik heb tevergeefs gezocht naar contactgegevens. Uiteindelijk een mail kunnen sturen, maar deze is in een black box beland… Super frustrerend en ondertussen gaat er maandelijks 10€ van mij rekening…

 27. Hoe kan ik contact opnemen met sportyfy ? Had vorige maand al opgezegd maar is niet goed gegaan denk ik !! Ik Wil van dat abonnement af maar kan niet inloggen niks !! En kan nergens contact gegevens vinden !! Wat een gedoe !!! Klaar mee!

 28. Heb momenteel een abonnement. Wil,opzeggen en 3 mnd per jaar een abonnement nemen. Blijven de lijsten dan behouden?

 29. Ik heb per ongeluk 7 dagen gratis spotify geactiveerd. ….. omdat ik op downloaden drukte. Er staat dat het na 7 dagen gestopt wordt. Hoef ik nu zelf niks te doen ?

 30. Als ik probeer mijn abonnement op te zeggen, verschijnt er: ‘Oeps! Er is iets fout gegaan. Probeer het opnieuw.’ Hoe kan ik dit oplossen?

 31. Ik heb nog nooit Spotify willen gebruiken en krijg toch e-mails van hen. Vervolgens heb ik aan willen geven dat ik hun e-mails niet meer wens te ontvangen – wat een wettelijke verplichting is om dat bij de e-mail als optie toe te voegen – moet ik naar hun contactpagina en om daar te komen moet ik inloggen. Schandalig. Alsof Spotify zich niet aan de wet hoeft te houden.

  Nu de nieuwe wet er is, is de bescherming van burgers sterker geworden. Vandaag heb ik zeer tegen mijn wil in nog een e-mail van hen ontvangen. Dus zit ik te overwegen om naar de rechter te stappen, want ik vind dat zij zich veel te agressief opdringen.

  • Nee, je afspeellijsten zijn niet beschikbaar in de gratis versie van Spotify. Op het moment dat je weer Spotify Premium afsluit zijn je oude afspeellijsten (meestal) weer beschikbaar.

 32. Als ik bij mijn account zie dat er geen facturen zijn dan betekent dat toch dat er geen openstaande rekeningen zijn?
  Ik zag onlangs via mijn visa card een openstaande rekening wat volgens mij ook niet kan..
  Waar kan ik dat het beste navragen?
  Vr.gr truus opschoor

 33. Ik zit in een family abonnement, masr relatie is voorbij, dus wil ik weer een eigen account. Wat gebeurt er met mijn afspeellijsten. Hoe kan ik die ‘meenemen’ naar mijn nieuwe account of is dat niet mogelijk?

 34. Heeii

  Kan iemand me helpen!!
  Mijn ex vriend heeft mijn bank gebruikt voor zijn spotify account en ik weet zijn inloggegevens niet en ik kan het nu ook niet stop zetten, elke maand gaat er 10,- van af maar ik heb dat hard nodig, wat moet ik doen, ik kan niet op zijn account om het account te verwijderen of Het abbonement te stoppen!! En nu!!????

 35. Ik probeer mijn acount op te zeggen alleen hij geeft aan dat ik geen premium heb terwijl er toch geld van mij rekening is gehaald. Hoe kan ik dit oplossen

 36. Mijn e-mailadres bestaat niet meer. ik kan niet bij mijn gegevens. Hierdoor kan ik dus ook mijn account niet opzeggen. Wat moet ik doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.