Spotify afspeellijst verwijderen of herstellen

Een van de handige mogelijkheden van Spotify is het maken, bewerken en luisteren van afspeellijsten. In een afspeellijst kun je jouw favoriete muziek verzamelen en op elk gewenst moment afspelen. Je kunt met een Premium abonnement op zelfs je afspeellijsten met Spotify downloaden.

Het maken van afspeellijsten is supergemakkelijk. Kies een track die je leuk vindt, houd de titel lang ingedrukt en selecteer de optie ‘toevoegen aan afspeellijst’. Je kunt nu de track toevoegen aan een bestaande afspeellijst toevoegen of een nieuwe playlist (het Engelse woord voor afspeellijst) aanmaken.

Kant-en-klare afspeellijsten

Is het maken van afspeellijsten je wat te veel werk? Ook dan helpt Spotify je: op diverse manieren kun je kant-en-klare afspeellijsten downloaden. Dat bijvoorbeeld via de website van Spotify maar ook in de apps voor iOS en Android kun je Spotify afspeellijsten downloaden.

Afspeellijst verwijderen

Alle afspeellijsten die je maakt of downloadt kun je gemakkelijk verwijderen. Dit kan in de apps voor mobiele apparaten en tablets in het menu ‘afspeellijsten’. Ook in de webplayer van Spotify kun je afspeellijsten verwijderen.

Als je afspeellijst verwijdert van je smartphone dan is deze tegelijkertijd ook niet meer beschikbaar op je tablet of via internet. Dit komt omdat afspeellijsten zijn gekoppeld aan je gebruikersnaam en niet aan je apparaat. Eenmaal verwijderde afspeellijsten kun je niet terughalen… of toch wel?

Verwijderde afspeellijst herstellen

Een verwijderde afspeellijst kun je gelukkig makkelijk terughalen. Je moet hiervoor wel naar de Spotify website om daar in te loggen op je account. Eenmaal ingelogd kies je in het menu ‘Mijn account’ voor de optie ‘Afspeellijsten herstellen’. Je vindt in scherm dat zich dan opent een overzicht van alle verwijderde afspeellijsten in jouw account.

Onduidelijk is hoe lang Spotify verwijderde afspeellijsten bewaard. Wil je een afspeellijst terug omdat je deze expres of per ongeluk hebt verwijderd? Doe het dan gelijk: inloggen en terughalen die lijst! Als je afspeellijsten via Spotify download dan zul je deze muziek opnieuw moeten downloaden. Alleen de afspeellijst zelf wordt hersteld. De muziekbestanden op je smartphone of tablet wordet niet automatisch opnieuw gedownload.