Kun je met Spotify mp3 downloaden?

Ben je aan het overwegen om een abonnement op Spotify te nemen omdat je graag nieuwe muziek wil downloaden? Dan is het goed om te weten wat er op dat gebied precies mogelijk is met de Spotify software. Veel mensen denken namelijk dat ze met Spotify mp3 bestanden kunnen downloaden.

spotify

spotify

Helaas is dat niet het geval. Wil je weten op wat voor manier je wel met Spotify muziek kunt downloaden? Lees dan deze handleiding. Een ding kunnen we je alvast vertellen. Gratis muziek downloaden is met Spotify niet op een legale manier mogelijk.

Betaald vs gratis Spotify

Spotify is beschikbaar in twee varianten. Voor mensen die gratis muziek willen luisteren is er Spotify Free. Met deze variant kun je zonder kosten muziek luisteren. Tijdens het luisteren krijg je advertenties in beeld. Ook tussen de muziek door hoor je reclame. Dit doet Spotify omdat het bedrijf natuurlijk wil verdienen aan de gratis streams.

Voor mensen die muziek willen downloaden met Spotify is Spotify Free geen optie. De mogelijkheid om muziek te downloaden is alleen beschikbaar voor mensen die een abonnement hebben op Spotify Premium. Dit is de betaalde variant van Spotify die maandelijks 10 euro kost. Met deze variant kun je muziek downloaden naar je smartphone en deze op een later moment beluisteren.

Het downloaden van muziek van Spotify met behulp van andere software is illegaal en in strijd met de voorwaarden van Spotify. Besluit je om toch muziek te downloaden van Spotify met dit soort software? Dan riskeer je een blokkade van je account.

Downloaden met Spotify Premium

Het downloaden van muziek via een Spotify Premium abonnement kent een aantal haken en ogen. Zo download je geen mp3 bestanden met daarin de muziek die je wil horen. Al je muziek downloads worden opgeslagen binnen Spotify en kunnen alleen beluisterd worden met Spotify. Spotify noemt muziek downloaden dan ook ‘muziek offline beschikbaar maken’.

Spotify slaat geen mp3 bestanden op die je makkelijk kunt kopiëren naar andere mobiele apparaten. Wil je muziek downloaden in mp3 formaat? Dan is het gebruik van een downloadwinkel zoals Apple iTunes een betere keuze. Hier kun je namelijk wel mp3 bestanden bestanden downloaden.