Spotify Premium en Spotify Free

Spotify Premium en Spotify Free
3.6 / 22 stem(men)

Spotify is een aanbieder van streaming muziek. In Nederland is het bedrijf de grootste aanbieder op deze markt. Maar ook in andere Europese landen en in Amerika kunnen mensen muziek streamen met Spotify.

Het logo van Muziek Streaming dienst Spotify

Logo Spotify

Met de gratis software van Spotify is muziek streamen erg gemakkelijk. Iedereen met een smartphone, tablet of computer kan snel met  de software aan de slag. Essentieel is een verbinding met internet. Spotify werkt via wifi maar ook via mobiel internet.

Spotify Free en Spotify Premium

Spotify Premium

Spotify Premium

Spotify kent twee varianten. Met Spotify Premium kun je muziek luisteren in de hoogste kwaliteit. Ook is het mogelijk om muziek te downloaden op je smartphone of tablet. Spotify Premium kost per maand €9,99. Met de gratis Spotify Free versie kun je gratis muziek streamen. Hier zitten echter wel forse beperkingen aan.

Spotify in het kort

 • Je kunt met Spotify zowel gratis als betaald streamen;
 • de Spotify applicatie werkt op zowel iOS als Android;
 • ook op andere besturingssystemen kun je Spotify gebruiken;
 • hier kun je Spotify downloaden voor Windows en OS X;
 • voor je smartphone gebruik je de Playstore of App-store.

Naast betaalde abonnementen, om muziek streaming op je iPhone, iPad of smartphone mogelijk te maken, kun je met Spotify ook gratis muziek streamen. Wil je meer weten over Spotify? Lees dan deze Spotify handleiding. Verder vind je via het menu een aantal handleidingen over problemen met Spotify.

Over Spotify

Over Spotify

Spotify werd enige jaren geleden opgericht in Zweden. De naam ‘Spotify’ is een samenvoeging van ‘Spot‘ en ‘Identify‘. Met de naam doelen de oprichters van Spotify op het opnieuw vinden van leuke liedjes die je allang vergeten bent.

Het streven van de muziek streaming dienst is het op grote schaal aanbieden van oude en nieuwe tracks zodat iedereen die dat wil muziek kan luisteren.

Spotify in Nederland en België

Spotify werd in mei 2010 beschikbaar gesteld voor Nederlandse consumenten die muziek wilden streamen naar mobiele apparaten en computers. In november vorig jaar werd Spotify ook in België gelanceerd.

Daar ondervindt het bedrijf grote concurrentie van Deezer, een andere muziekdienst die muziek streamen mogelijk maakt. Deezer is van oorsprong Frans en was in Belgie al actief voordat Spotify daar gelanceerd werd.

Eind vorig jaar had Spotify ruim 200 werknemers en zette het bedrijf vele miljoenen om. Helaas blijft winst voorlopig uit. Door het op grote schaal kopen van rechten op muziek heeft Spotify, ondanks een groot aantal betalende klanten, nog geen winst behaald. Verder ligt het bedrijf onder forse kritiek vanwege het gratis aanbieden van met rechten beschermde muziek.

Mogelijkheden Spotify

Spotify biedt zowel gratis als betaald muziek streamen. De gratis versie van Spotify is geschikt voor mensen die willen weten wat je met Spotify precies kunt doen. De geluidskwaliteit is minder en er wordt reclame tussen de liedjes afgespeeld. Dezee gratis versie van Spotify heet ‘Spotify Free’.

Spotify Free is in wezen weinig anders dan een online radio-station. Je kunt met de gratis variant van Spotify namelijk niet alle muziek luisteren die je wil. Spotify maakt op basis van jouw muziekvoorkeuren een l

Spotify Premium

Wil je ten volle genieten van de muziekdienst van Spotify? Dan zul je een abonnement moeten nemen op ‘Spotify Premium‘. Met Spotify Premium kun je de applicatie voor iPhone, iPad en smartphones op basis van Android gebruiken. Je kunt overal waar je mobiel internet hebt muziek streamen via deze handige applicatie.

Andere voordelen van Spotify Premium zijn onder meer de hoge kwaliteit van de tracks en de mogelijkheid tot het off-line beschikbaar maken van muziek. Zo kun je thuis via WiFi muziek op je smartphone zetten en deze vervolgens beluisteren als je onderweg bent.

De interface van Spotify

De interface van Spotify

 

Spotify Unlimited stopgezet

Tot twee jaar geleden bood Spotify een derde variant aan van haar software. Met ‘Spotify Unlimited’ konden gebruikers onbeperkt en zonder reclames luisteren naar muziek uit de database van Spotify. Met deze variant van Spotify was het niet mogelijkheid om muziek af te spelen op apparaten anders dan je computer of laptop. Spotify Unlimited kost per maand €4,99.

Songteksten op Spotify

Als je graag songteksten wil lezen terwijl je muziek luistert dan kan dat met Spotify. Je hebt hiervoor de software van Spotify die werkt op Windows en OS X nodig. Zodra je een track afspeelt kun je rechtsonder klikken op ‘songtekst’. In de interface van Spotify zie je nu de songtekst van de muziek die je afspeelt.

Conclusie: Muziek streamen met Spotify

De conclusie over de software van Spotify om muziek mee te streamen is dubbel. Aan de ene kant is de dienst van Spotify erg compleet. Het aanbod aan muziek is groot, de software werkt handig en het aantal ondersteunde apparaten is groot.

Aan de andere kant is het jammer dat je om muziek te streamen op je mobiele apparaat je een betaald abonnement moet nemen. Wil je Spotify zelf proberen om muziek te streamen? Je download de software hier of via downloadcentrum.com. Ook op gratismuziekdownload.nl vind je veel informatie over Spotify.

Verder kun je met Spotify geen muziek downloaden door deze op te slaan als mp3 bestand. Je kunt met Spotify downloaden via de applicatie op je smartphone, de muziek kun je alleen op dat apparaat terugluisteren. Verder heb je een Premium abonnement nodig om met Spotify te downloaden.

Nieuws


Sony sluit nieuwe overeenkomst over streaming muziek op Spotify

Sony heeft zoals verwacht een nieuwe deal gesloten met Spotify. Na Universal is Sony het tweede grote label dat onder nieuwe voorwaarden haar muziek blijft aanbieden via de online muziekdienst. Eerder al sloot Universal een nieuwe overeenkomst met Spotify. Warner Music is nu het enige label van de 'Big Three' die nog onder de oude voorwaarden actief is op Spotify. De nieuwe overeenkomst tussen Sony en Spotify vertoont grote overeenkomsten met de eerdere deal die de muziekdienst met Universal sloot. Zo kan ook Sony ervoor kiezen om nieuwe albums een tot twee weken te weren van de gratis Spotify variant. Hierdoor krijgen Spotify Premium gebruikers een groot voordeel in vergelijking met Spotify Free. lees verder...

Spotify vernieuwt iOS app: nieuwe functies toegevoegd

Spotify heeft in de nieuwste update van de iOS app voor het streamen van muziek op iPhones en iPads een aantal handige verbeteringen doorgevoerd. Zo kun je nu vanaf het startscherm streams doorspoelen of terugspoelen. lees verder...

Afspeellijsten in Spotify beheren via een Facebook groep

Spotify en Facebook hebben een nieuwe gezamenlijke functie uitgerold waarbij het mogelijk is om in een Facebook groep een afspeellijst te beheren.De nieuwe functie heet Group Playlist en is volgens de beide bedrijven vooral bedoeld voor feestjes en lange autoritten. lees verder...

Spotify groeit naar 140 miljoen actieve gebruikers

De groeicijfers van Apple Music verbleken bij die van Spotify. Het Zweedse bedrijf was al de grootste aanbieder van streaming muziek. Maar door een enorme groeispurt is het bedrijf nog verder uitgelopen op de concurrentie. lees verder...

Alle muziek van Taylor Swift eindelijk weer op Spotify

Taylor Swift heeft gisteren haar muziek weer beschikbaar gemaakt op Spotify. De Amerikaanse zangeres haalde drie jaar geleden al haar albums van de muziekdienst uit onvrede met de vergoedingen die ze ontving. Ook op andere muziekdienst kunnen liefhebbers weer muziek van Taylor Swift beluisteren. Op Apple Music was de muziek van Taylor Swift in de afgelopen jaren wel gewoon te beluisteren: Swift sloot met deze muziekdienst een overeenkomst. lees verder...

Apple Music heeft 27 miljoen betalende gebruikers

Apple Music heeft in een persbericht laten weten dat de muziekdienst inmiddels ruim 27 miljoen betalende gebruikers heeft. Met dat enorme aantal gebruikers lijkt Apple Music langzamerhand het succes te worden dat het bedrijf voor ogen had bij de start van de streaming muziekdienst. lees verder...

KPN klanten kunnen niet langer gratis muziek streamen met Spotify.

KPN stopt vanaf 1 juni met het aanbieden van gratis muziek streaming via Spotify bij duurdere mobiele abonnementen. Bestaande klanten die muziek streamen via een gratis Spotify abonnementen mogen daar gebruik van blijven maken tot het moment waarop ze hun abonnement stopzetten of veranderen. lees verder...

Spotify werkt aan eigen muziekspelers

In een vacature die Spotify online heeft gezet blijkt dat de muziekdienst van plan is om een eigen muziekspeler uit te brengen. In de vacaturetekst valt te lezen dat Spotify een nieuw product wil uitbrengen dat de norm moet gaan worden voor een productcategorie. Dat klinkt natuurlijk nog erg vaag; het lijkt echter aannemelijk dat Spotify eigen muziekspelers wil gaan uitbrengen die vergelijkbaar zijn met Amazon Echo. lees verder...

Goedkoop Spotify abonnement voor studenten

Ben je student en wil je goedkoop muziek streamen? Dan kan dat per direct met een speciaal studentenabonnement van Spotify. In plaats van het normale tarief van 10 euro betalen studenten de helft van dat bedrag. Het speciale abonnement voor studenten werd vorig jaar al aangekondigd maar is nu dus echt beschikbaar. lees verder...

Muziek van Jay-Z niet meer op Spotify en Apple Music

Jay-Z heeft in de afgelopen periode een groot gedeelte van zijn muzikale oeuvre verwijderd van Spotify en Apple Music. Relatief nieuwe albums zoals 'Watch the Throne' en 'The Blueprint' zijn niet langer beschikbaar. Alleen enkele oudere albums en losse tracks die de rapper opnam met Linkin Park, Kanye West en Eminem kunnen nog wel gestreamd worden. lees verder...

Spotify Premium abonnee's krijgen voorrang bij nieuwe albums

Na maandenlang onderhandelen is het Universal Music als eerste platenlabel gelukt om een deel van haar muziek alleen ter beschikking te stellen aan Spotify Premium gebruikers. Klanten van Spotify die betalen om muziek te streamen krijgen twee weken eerder dan Spotify Free gebruikers toegang tot nieuwe albums van populaire artiesten die onder contract staan bij Universal. lees verder...

Rapper Boef breekt record op record via streaming media

Rapper Boef doet het prima op Spotify, Apple Music en andere online muziekdiensten. Het nieuwe album van de rapper, 'Slaaptekort', verbrak in de afgelopen week bijna alle records in de Nederlandse versie van Spotify. Verder voert Boef sinds vandaag de Single top 100 aan met de track 'Habiba'. lees verder...

Nieuwe albums niet meer gratis op Spotify

Spotify lijkt te zwichten onder de druk die grote platenlabels uitoefenen op de grootste aanbieder van online muziek. Nieuwe albums van populaire artiesten zullen zeer binnenkort alleen nog maar beschikbaar zijn voor betalende gebruikers. Klanten die Spotify Free gebruiken vissen hiermee achter het net: zij kunnen alleen nog gratis muziek streamen van minder populaire artiesten. lees verder...

Spotify stapt in lossless streamen met Spotify HiFi abonnement

Streamen in lossless audio kwaliteit is de nieuwste ontwikkeling in de markt voor streaming muziek. Audio die lossless (zonder verlies) wordt aangeboden klinkt een stuk beter dan gecomprimeerde muziek zoals deze nu al te streamen is via populaire muziekdiensten. Spotify start binnenkort met een nieuw abonnement waarbij muziek ook lossless wordt aangeboden. Hiermee is Spotify na Deezer de tweede grote online muziekdienst die lossless audio aanbiedt. lees verder...

Daniel Ek (Spotify) machtigste persoon in muziekwereld

Streaming muziek verandert het muzikale landschap in hoog tempo. In een gisteren gepubliceerde lijst met de 100 machtigste mensen in de muziekwereld staat Daniel Ek op de eerste plaats. De CEO van Spotify voert voor het eerst ooit de lijst aan die voorheen werd gedomineerd door producers en platenbazen. lees verder...

Spotify stelt beursgang uit vanwege licentie-perikelen

De plannen van Spotify om geld binnen te halen via een beursgang zouden dit voorjaar werkelijkheid moeten worden. Maar zoals het er nu uitziet zal de beursgang van het online muziekbedrijf opnieuw uitgesteld gaan worden. Spotify wil haar verdienmodel aanpassen zodat de omzet van het bedrijf omhoog gaat. Dit moet leiden tot een hogere waardering van beleggers waardoor de aandelen meer gaan opleveren. Het Zweedse muziekbedrijf is, volgens anonieme bronnen, van plan om haar beursgang uit te stellen tot 2018. In de tijd tot deze beursgang wil het bedrijf haar financiën beter op orde brengen en ook moet het verdienmodel op de schop. Vooral de deals die Spotify heeft gesloten met platenlabels en artiesten zou het bedrijf willen aanpassen zodat er minder afgedragen hoeft te worden voor het streamen van populaire muziek. lees verder...

Prince eindelijk op Spotify en Apple Music

De muziek van Prince wordt al jarenlang node gemist op de grootste streaming muziekdiensten. De vorig jaar overleden artiest was geen fan van online muziekdiensten en besloot daarom zijn muziek niet aan te bieden via Spotify en Apple Music. Alleen op Tidal waren tracks van Prince te beluisteren. Maar daar lijkt nu verandering in te gaan komen. lees verder...

Spotty & Spotify: muziek streamen op je Apple Watch

Bezitters van een Apple Watch die muziek willen luisteren via hun smartwatch kunnen dit momenteel alleen doen via Apple Music. Spotify biedt namelijk nog geen officiële ondersteuning voor de Watch van Apple. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Begin februari zal namelijk Spotty uitkomen. Spotty is een onofficiële applicatie waarmee je op een Apple Watch muziek kunt streamen via Spotify. lees verder...

Spotify heeft vacature voor President of Playlists

Op de Spotify website verscheen vandaag een opmerkelijke vacature die op het lijf van Barack Obama geschreven lijkt te zijn. De online muziekdienst zoekt namelijk een President of Playlists. In deze functie is vooral het leidinggeven aan de editors die afspeellijsten samenstellen voor Spotify gebruikers een kerntaak. Daarnaast wordt er van een President of Playlists ook verwacht dat deze nieuwe ideeën voor leuke afspeellijsten weet te bedenken. En dan niet alleen afspeellijsten binnen een muzikaal genre maar juist afspeellijsten met muziek voor grote en kleine doelgroepen. Tot slot wordt er van de nieuwe President ook verwacht dat hij dagelijks meedenkt over manieren om Spotify op basis van beschikbare statistische informatie beter kan maken. Hiervoor is het bijwonen van de dagelijkse briefings noodzakelijk. lees verder...

Spotify in Nederland populairste applicatie voor streaming muziek

Spotify is in Nederland de populairste applicatie voor het luisteren naar muziek op mobiele apparaten. De top drie van populairste apps wordt aangevuld met twee minder bekende applicaties: Shazam en iTunes worden namelijk ook veel gebruikt. lees verder...

Spotify nu ook op Samsung Gear-smartwatches

Spotify heeft in de afgelopen nieuwe software uitgebracht waarmee de muziekdienst gebruikt kan worden om muziek te streamen op smartwatches van Samsung. Met de applicatie kun je zowel offline muziek luisteren als muziek streamen. Voor die laatste mogelijkheid is wel een verbinding nodig met een smartphone of tablet die verbinding met internet heeft. lees verder...

De beste Kerst-tracks volgens Spotify gebruikers

Spotify is gek op lijstjes die de online muziekdienst natuurlijk heel nauwkeurig kan samenstellen door haar enorme klantenbestand. Vandaag bracht Spotify een top 10 uit van de meest beluisterde Kerst-tracks in Nederland. Op nummer 1 staat, weinig verrassend misschien, 'All I Want For Christmas' van Wham!. lees verder...

Heb jij jouw Spotify jaaroverzicht al ontvangen?

Spotify heeft in de afgelopen week een groot aantal gebruikers een e-mail gestuurd met daarin luisterstatistieken over 2016. Gebruik jij Spotify en heb je dit overzicht nog niet ontvangen? Wacht dan nog even af, nog niet iedereen heeft de e-mail ontvangen. In de e-mail vind je een groot aantal leuke feitjes over de manier waarop jij Spotify gebruikt. Zo kun je e-mail lezen hoeveel minuten jij het afgelopen jaar muziek hebt geluisterd via Spotify. Maar ook houdt Spotify bij op welke dagen je het meest gebruik hebt gemaakt van streaming muziek. lees verder...

Spotify koopt SoundCloud toch niet

Enige maanden geleden waren er sterke geruchten over een overname van SoundCloud door Spotify. Het Zweedse muziekbedrijf zou het Duitse platform voor muziek downloads en streaming tracks willen overnemen vanwege het grote aantal actieve gebruikers. Ook de aanwezige kennis over de ontwikkeling van online muziek zou een reden voor de overname geweest zijn. lees verder...

Broederliefde in 2106 meest gestreamd op Spotify

Traditiegetrouw onthulde Spotify afgelopen weekend de meest gestreamde tracks over het afgelopen jaar. In Nederland werd muziek van de rapformatie Broederliefde verreweg het meest beluisterd door Spotify gebruikers. Wereldwijd was Drake de nummer 1, gevolgd door Justin Bieber en Rihanna. lees verder...

Nieuwe interface voor Spotify app op Android

Android bezitters die muziek streamen met Spotify krijgen de beschikking over een nieuw bedieningsscherm voor de Spotify applicatie. In deze update zijn een aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd. Zo is het hoofdmenu een stuk overzichtelijker en kun je eenvoudiger bladeren door afspeellijsten en hitlijsten. Beta-testers van de Android applicatie voor Spotify hebben al geruime tijd de beschikking over deze nieuwe interface. Elke Android gebruiker die nu een update van Spotify doorvoert zal ook de beschikking krijgen over deze nieuwste Spotify versie. lees verder...

Spotify lost probleem op waarbij SSD overmatig wordt belast

In de nieuwste versie van de Spotify software voor Windows 10 en Mac OS X heeft de online muziekdienst een flinke bug geplet. In oudere versies zorgt de applicatie namelijk voor ontzettend veel lees- en schrijfactiviteit naar de SSD van je computer. En dat komt de levensduur van je laptop of pc niet ten goede. Verschillende gebruikers maakten melding van problemen met Spotify waarbij de applicatie tientallen tot honderden gigabytes aan overbodige data weg schreef naar de SSD. Vooral gebruikers die veel afspeellijsten in Spotify aan maakten hadden last van het probleem. Maar ook mensen met maar enkele afspeellijsten maakten melding van de problemen. lees verder...

Je Sonos muzieksysteem rechtstreeks bedienen vanuit Spotify

Sonos en Spotify hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een verdere integratie tussen de draadloze speakers en de online muziekdienst. Met de nieuwste versie van de Sonos software is het nu mogelijk om je Sonos speakers rechtstreeks te bedienen vanuit Spotify. De Sonos-app is met deze verdere integratie voor mensen die muziek streamen via Spotify dus eigenlijk overbodig. lees verder...

Nobelprijs zorgt voor stijging streams Bob Dylan

Spotify heeft in een blogbericht laten weten dat het aantal gestreamde tracks van Bob Dylon sterk is gestegen sinds de singer-songwriter de Nobelprijs voor de literatuur heeft gewonnen. Vooral de tracks 'Like A Rolling Stone' werd meer beluisterd maar ook minder bekende tracks van de artiest groeiden in populariteit. In totaal steeg het aantal keren dat Bob Dylan muziek werd beluisterd via Spotify met meer dan 500%. De track 'Like a Rolling Stone' werd ruim 250% keer meer beluisterd. Bijna 14 miljoen Spotify gebruikers luisterden de afgelopen periode naar muziek van Bob Dylan via een zelfgemaakte afspeellijst. lees verder...

Spotify start samenwerking met Tinder: daten op muzikale voorkeuren

Spotify heeft in een blogpost laten weten dat de muziekdienst is begonnen aan een proef waarbij samengewerkt wordt met Tinder. Door deze samenwerking kunnen mensen die via Tinder op zoek zijn naar een leuke date ook hun muzikale voorkeuren laten meewegen tijdens het selecteren. Om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheid om een date te vinden die dezelfde muziek leuk vindt als jij heb je de Tinder app nodig. Ook is een Spotify abonnement handig, als dat niet noodzakelijk. Ook gebruikers die geen Spotify hebben kunnen een track toevoegen aan hun profiel op basis waarvan anderen je kunnen vinden. lees verder...

Spotify keerde afgelopen jaar bijna 2 miljard aan royalties uit

Spotify heeft in een verklaring laten weten dat het bedrijf de afgelopen 14 maanden bijna 2 miljard aan royalties heeft uitgekeerd. In de periode vanaf juni vorig jaar was het totale bedrag dat artiesten, labels en andere rechthebbenden moesten verdelen 2 miljard dollar, omgerekend 1,8 miljard euro. lees verder...

Spotify groeit sterk: nu 40 miljoen betalende gebruikers

Spotify lijkt maar weinig last te hebben van Apple Music en andere muziekdiensten. De Zweedse muziekdienst wist in het afgelopen halve jaar haar grootste groei ooit te realiseren. In deze periode kreeg Spotify maar liefst 10 miljoen nieuwe klanten die betaald muziek streamen via Spotify Premium. Deze enorme groei is een opsteker voor Spotify. De muziekdienst leek in grote mate last te hebben van Apple Music. De muziekdienst van Apple probeert via exclusieve deals met artiesten muziek een completer aanbod dan Spotify aan te kunnen bieden. Apple Music wist in de eerste zes maanden van dit jaar maar 4 miljoen nieuwe gebruiker te winnen. lees verder...

Spotify wil beperkter muziekaanbod op Spotify Free

Gratis Spotify zorgt voor ontevreden betalende klanten van het muziek streaming bedrijf.Slecht nieuws voor gebruikers van de gratis variant van Spotify. De Zweedse muziekdienst overweegt namelijk om het aanbod aan muziek dat gratis beluisterd kan worden te beperken. Zo zouden nieuwe albums niet gelijk beschikbaar zijn voor mensen die gratis streamen. Ook zou Spotify op andere manieren de gratis versie van de muziekdienst willen uitkleden om zo de muzieklabels tegemoet te komen. Spotify Free, zoals de gratis versie heet, is al lange tijd een doorn in het oog van de grote platenlabels. Zij zijn van mening dat Spotify Free ervoor zorgt dat zij minder verdienen met de albums van hun artiesten. Universal, Sony en Warner voeren momenteel gesprekken met Spotify over nieuwe contracten. Een beperking van het aanbod is een van de nieuwe clausules in het nieuwe contract. lees verder...

Spotify benadeelt geen artiesten die contracten met Apple Music sluiten

Persbureau Bloomberg maakte eind vorige week bekend dat Spotify in haar concurrentiestrijd met Apple Music artiesten zou benadelen. Artiesten die een exclusieve deal met Apple Music hebben zouden worden geweerd uit goed beluisterde afspeellijsten. Spotify ontkent de aantijgingen al liet het bedrijf wel weten dat men niet blij is met artiesten die hun muziek eerst via Apple Music aanbieden. lees verder...

Spotify wil minder afdragen aan platenlabels

Spotify wil volgend jaar naar de beurs. Het grote probleem rondom die beursgang is natuurlijk het feit dat ondanks enorme aantallen gebruikers de winstgevendheid van het bedrijf minimaal is. Al ruim 10 jaar lang kunnen mensen muziek streamen met Spotify maar nog nooit heeft het bedrijf zwarte cijfers kunnen schrijven. Om aantrekkelijker te worden voor mensen die willen investeren in Spotify zal het bedrijf dus winst moeten maken. En om dat voor elkaar te krijgen wil het bedrijf de drie grote platenlabels, die verantwoordelijk zijn voor het leeuwendeel van alle muziek op de muziekdienst, minder gaan uitbetalen. lees verder...

De nieuwste muziek streamen met de Spotify Release Radar

Spotify heeft vorige week een nieuwe functie aan haar muziekdienst toegevoegd waarmee je nooit meer nieuwe releases mist van artiesten die jij leuk vindt. De Release Radar, zoals Spotify de functie heeft genoemd, is beschikbaar voor zowel Spotify Premium als Free gebruikers en kun je nu al terugvinden in de applicaties voor iOS en Android. De Release Radar bestaat uit een persoonlijke afspeellijst die elke vrijdag automatisch wordt samengesteld. De nadruk in deze afspeellijsten ligt vooral op nieuwe muziek van artiesten die jij op basis van je luistergedrag leuk vindt. Verder wordt de lijst aangevuld nieuwe muziek van artiesten die muziek maken uit genres die jij leuk vindt. lees verder...

Gerucht: Spotify maakt volgend jaar beursgang

Volgens Bloomberg wil Spotify eind volgend jaar een beursgang maken. Mocht die beursgang doorgang vinden op basis van de huidige waarde van het bedrijf dan zal dat rond de 8 miljard opleveren, de huidige waarde van de grootste aanbieder van streaming muziek. Of de geruchten over een mogelijke beursgang dit keer wel kloppen zal de tijd leren. De afgelopen jaren zou het bedrijf al verscheidene keren een beursgang maken. Tot op het heden is het bedrijf echter nog steeds in handen van particuliere investeerders. lees verder...

Apple Music gebruikers zeggen eerder op dan Spotify klanten

Apple Music is een groot succes, zoveel is zeker. Toch kent de muziekdienst van Apple een grote tekortkoming. Veel gebruikers van de dienst zeggen deze al snel na het afsluiten van een abonnement op. Op zich lijkt het aantal mensen dat Apple Music opzegt geen groot probleem, toch is de verhouding met het aantal opzeggingen bij Spotify dat voor Apple juist wel. lees verder...

Apple Music of Spotify: wie is de beste aanbieder van streaming muziek?

Apple Music en Spotify strijden in Nederland om de grootste aanbieder van streaming muziek te worden. Grote vraag voor de eindgebruiker is natuurlijk: welke van deze twee aanbieders is de beste keuze voor het luisteren naar muziek op je smartphone? Vandaag vertellen wij je welke aanbieder wij de beste keuze vinden voor het streamen van muziek, Apple Music of Spotify. lees verder...

Spotify Family Abonnement in prijs verlaagd

Het Spotify Family Abonnement was al een goedkope manier om muziek te streamen met Spotify. Vanwege de nog lagere prijs van het Apple Music Family abonnement besloot Spotify om haar gezinsbundel ook nog goedkoper te maken. Voor 15 euro per maand kunnen tot 6 mensen muziek streamen met Spotify. Deze prijs is exact gelijk aan de prijs voor het gezinsabonnement van zowel Apple Music als Google's All Access. lees verder...

'Discover Weekly' ontzettend populair onder Spotify gebruikers

De Discover Weekly afspeellijsten zijn relatief nieuw binnen Spotify. Op basis van jouw luistergedrag stelt de online muziekdienst wekelijks een lijst samen met tracks die passen bij jouw muzieksmaak. Veel gebruikers van Spotify gebruiken deze mogelijkheid: het afgelopen jaar hebben meer dan 40 miljoen Spotify gebruikers geluisterd naar tracks uit de gepersonaliseerde playlists. Om Discover Weekly te kunnen beluisteren is een abonnement op Spotify Premium noodzakelijk. lees verder...

Drie dingen die je nog niet wist over Spotify

Spotify is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Zo ongeveer half Nederland streamt muziek via de apps van het Zweedse bedrijf. Maar wist je dat je met Spotify ook Spaans of Italiaans kunt leren? We hebben op deze pagina drie dingen verzameld die nog maar weinig mensen weten over Spotify. De mogelijkheden die hieronder besproken worden zijn zowel beschikbaar binnen de gratis als de Premium versie van Spotify. De kwaliteit is voor Spotify Premium gebruikers uiteraard beter en ook zit hier geen reclame tussen. lees verder...

Drake populairste artiest op Spotify ooit

Drake heeft Justin Bieber verslagen als meest gestreamde artiest op Spotify ooit. In een persbericht dat verscheen op de Billboard website is te lezen dat dankzij het nieuwe album 'Views' Drake de koppositie heeft overgenomen van Justin Bieber. lees verder...

Spotify werkt aan eigen video-series

Vandaag werd bekend dat Spotify de komende maanden een groot aantal in eigen beheer gemaakte video's zal uitbrengen via de Spotify-app. In eerste instantie zullen video's over muziek worden uitgebracht. Zo wordt er gewerkt aan een serie over de hiphop-scene in New York en werkt men aan een videoserie over de geschiedenis van de popmuziek. lees verder...

Spotify overweegt verhuizing naar Amerika

Spotify is ontevreden over het ondernemingsklimaat in Zweden. De grootste aanbieder van streaming muziek overweegt daarom om haar thuisland te verlaten en in Amerika verder te gaan met het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden op Spotify. De CEO van Spotify, Daniel Ek, liet in een verklaring weten vooral het grote tekort aan betaalbare woonruimte voor haar ontwikkelaars als een grote belemmering te zien voor de ontwikkeling van de muziekdienst. In andere Europese landen en in Amerika is het veel eenvoudig om een leuke woonruimte te krijgen voor weinig geld. lees verder...

EU overweegt belasting op streaming muziek

De Europese commisie is bezig met plannen die online muziekdiensten fors duurder gaan maken. Omdat artiesten royalties mislopen door de grote populairiteit van Spotify, Apple Music en Deezer wil men de de consument belasting laten betalen voor het luisteren naar muziek via streaming kanalen. Door deze nieuwe belasting op streaming muziekdiensten zullen Spotify, Apple Music en Deezer, maar ook videodiensten zoals Netflix, flink in prijs gaan stijgen. Hoe de plannen er precies gaan uitzien is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de auteursrechtenwetgeving waarschijnlijk in Europees verband geregeld gaat worden. lees verder...

'Here Comes The Sun' meest populaire Beatles track op Spotify

Rond Kerst vorig jaar brachten The Beatles hun muziek uit op Spotify. In de eerste 100 dagen dat de muziek van de Britse band online staat is de track 'Here Comes The Sun' het meest beluisterd. Zowel in Nederland als wereldwijd is het in 1969 geschreven liedje het meest populair. lees verder...

Spotify krijgt investering van 1 miljard dollar

Spotify heeft een investering van 1 miljard dollar weten binnen te halen. Nog niet eerder wist het bedrijf in de markt voor streaming muziek zoveel geld los te peuteren bij banken en investeringsmaatschappijen. lees verder...

30 miljoen betalende gebruikers voor Spotify

Spotify heeft er in de afgelopen 9 maanden 10 miljoen nieuwe gebruikers bij gekregen. In een verklaring liet de CEO van het bedrijf, Daniel Ek, weten dat momenteel 30 miljoen mensen gebruik maken van een betaald abonnement om muziek te streamen.  lees verder...

Muziek downloaden met Spotify of Deezer

Spotify en Deezer zijn in Nederland de meest bekende diensten om muziek te streamen. Maar naast streamen kun je via beide streaming diensten ook muziek downloaden. Wil je weten hoe dat precies moet, wat je met deze muziek downloads kunt en wat het voordeel is van muziek downloaden met Spotify of Deezer? lees verder...

Beatles muziek ontzettend populair op Spotify

Rond Kerst vorig jaar werd een groot gedeelte van het Beatles repertoire online gezet op de grote streaming muziekdiensten. Onder meer Apple Music en Spotify gebruikers kunnen dus al ruim een maand genieten van de muziek van de nog immer populaire Britse band. lees verder...

Spotify Premium steeds populairder

Spotify Premium, de betaalde versie van de streaming muziekdienst, groeit sterk. Bijna 30% van alle gebruikers van Spotify luistert muziek via zo’n betaald abonnement. In absolute getallen betekent dit dat ruim 28 miljoen mensen betalen voor het streamen van muziek met Spotify. lees verder...

Spotify heeft 5 miljoen gebruikers in Nederland

Spotify is verreweg de meest populaire streaming muziekdienst in Nederland. Vijf miljoen inwoners van ons land gebruikten het afgelopen Spotify om muziek te luisteren. Krap 10% van de Nederlands heeft laten weten nog nooit van Spotify gehoord te hebben. Een en ander blijkt uit onderzoek van een bureau op het gebied van telecommunicatie. lees verder...

Spotify aangeklaagd: artiesten eisen 137 miljoen

Spotify heeft moeite met het uitbetalen van royalties en andere vergoedingen voor muziek op haar muziekdienst waarvan de uitvoerende artiest onbekend is. De frontman van de bands Cracker en Camper Van Beethoven heeft Spotify daarom aangeklaagd voor een bedrag van 137 miljoen euro. lees verder...

Kerstmuziek op Spotify

:)

De Kerstvakantie is voor bijna heel Nederland bijna begonnen. En dat betekent: heel veel vrije tijd die je gezellig met je vrienden en familie mag doorbrengen.

lees verder...

Gratis streaming met Spotify toch aan banden gelegd

De aanhoudende kritiek op de gratis versie van Spotify lijkt effect te hebben. De aanbieder van streaming muziek overweegt namelijk om het aanbod voor gebruikers die gratis muziek streamen te beperken. lees verder...

Spotify aanbieding: 3 maanden halen 1 betalen

Wil je graag muziek streamen met Spotify zonder dat je reclames te horen krijgt? Of wil je met Spotify muziek downloaden om deze op een later moment te beluisteren? Dan zul je een Spotify Premium abonnement moeten afsluiten. Een Spotify Premium abonnement kost per maand €9,99 maar het streaming muziek bedrijf heeft voor de komende feestdagen een goede aanbieding. Als je nu Spotify Premium afsluit betaal je voor 1 maand en krijg je 3 maanden. lees verder...

Hardlopen met Spotify Running nu ook op Android

Spotify is begonnen met de uitrol van Spotify Running voor Android. Deze speciale Spotify versie voor mensen die graag hardlopen terwijl ze muziek luisteren biedt mogelijkheden om hardlopen op muziek makkelijker en leuker te maken. Zo past de Spotify-hardloop-app automatisch de muziek aan op je tempo en loopritme. lees verder...

Welke nieuwe muziek heb jij ontdekt?

Spotify heeft vandaag een website online gezet waar gebruikers van de muziekdienst kunnen zien welke nieuwe muziek zij hebben ontdekt. Op Found Them First kan iedereen met een Spotify Premium abonnement zien welke artiesten en bands zij als eersten hebben beluisterd. lees verder...

De populairste Spotify Playlists (dagelijks bijgewerkt)

Heb je een abonnement op Spotify en wil je altijd de meest populaire muziek op de muziekdienst luisteren? Dan hebben we vandaag 10 Spotify Playlists voor je met de grootste hits van dit moment. Voor ieder wat wils: zowel dance, hiphop en pop liefhebbers kunnen met een Spotify Playlist uit deze top 10 de leukste muziek luisteren. lees verder...

Nieuwe voorwaarden Spotify zorgen voor onrust

Spotify is al haar gebruikers stapje voor stapje aan het verplichten akkoord te gaan met nieuwe algemene voorwaarden. Op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat de inhoud van deze voorwaarden tot veel onrust leidt. Vooral de privacy van mensen die muziek streamen met Spotify lijkt in het geding te komen. Allereerst zal iedere Spotify gebruiker binnenkort akkoord moeten gaan met de nieuwe voorwaarden. Wil je muziek blijven streamen met Spotify via een gratis of betaald abonnement? Dan heb je dus geen andere keuze dan in te stemmen. lees verder...

Hittegolf: de leukste Spotify playlist voor mooi weer

De zomer is eindelijke gearriveerd in Nederland. En wat is er dan leuker dan heerlijk buiten zitten met een lekker gerecht van de bbq, een goeie cocktail en zomerse muziek. Heb je Spotify en een goeie portable luidspreker? Dan hebben wij een leuke playlist voor Spotify met 24 zomerse tracks, goed voor anderhalf uur luisterplezier. lees verder...

Spotify introduceert wekelijkse op maat gemaakte afspeellijst

Spotify gebruikers kunnen per direct elke week een gepersonaliseerde afspeellijst in hun playlist-overzicht verwachten. Iedereen met een Spotify Premium abonnement krijgt elke maandagmorgen dit overzicht van muziek die past bij muziek die je in de week voorafgaand aan deze maandag hebt beluisterd. De ‘Wekelijkse Ontdekking’, zoals Spotify deze nieuwe playlist heeft gedoopt, staat boven alle andere afspeellijsten in je Spotify applicatie. lees verder...

Geen Neil Young muziek meer via streaming muziekdiensten

Na Taylor Swift, Prince en Thom Yorke heeft ook Neil Young al zijn albums en singles van Spotify, Deezer, All Access en Apple Music gehaald. In tegenstelling tot de andere artiesten die hun muziek verwijderen van grote streaming muziekdiensten doet Young dit niet vanwege de te lage vergoedingen die hij ontvangt. De rocklegende vindt de kwaliteit van de grote streaming muziekdienst echter te slecht voor woorden. lees verder...

Spotify meest populaire online muziekdienst in Nederland

Spotify is in Nederland verreweg de meest populaire aanbieder van streaming muziek. Maar liefst 30% van alle Nederlanders gebruikt Spotify. Van al deze gebruikers betaalt een kwart om muziek te streamen. Het overgrote deel van de Nederlanders streamt gratis muziek metSpotify Free. Het percentage betalende gebruikers ligt in Nederland iets lager dan het wereldwijde gemiddelde. Wereldwijd betaalt 27% van alle gebruikers om muziek te streamen met Spotify terwijl dat in Nederland dus 25% is. lees verder...

Prince niet meer op Spotify; nog wel op Tidal

Prince is gisteren de confrontatie aangegaan met Spotify en Rdio. De artiest, die in de jaren 80 en 90 grote hits had, heeft al zijn albums van beide streaming muziekdiensten verwijderd uit onvrede over de vergoeding die hij ontvangt. lees verder...

Stream nu ‘Drank en Drugs’ van Lil’ Kleine en Ronnie Flex van het album ‘New Wave’

‘Drank en Drugs’ van Lil’ Kleine en Ronnie Flex is de nieuwe omstreden nummer een in de top 40 van Nederland. De track staat op het album New Wave. Op dat album staan nog 16 goeie tracks, vooral voor mensen die van experimentele Nederlandstalige rap en hiphop houden. Wil je ‘Drank en Drugs’ of een van de andere tracks op ‘New Wave’ streamen met Spotify? Dan hebben wij hier de complete playlist van dat album. lees verder...

Spotify Taste Rewind: tracks uit jouw muzikale geschiedenis luisteren

Spotify Taste Rewind is een nieuwe dienst van Spotify die wordt ingezet in de steeds heviger wordende concurrentiestrijd. Met Taste Rewind is het mogelijk om automatisch historische playlists te laten samenstellen op basis van jouw huidige muzikale voorkeuren. lees verder...

Spotify heeft 20 miljoen betalende abonnee’s

Twee dagen na het groots aangekondigde Apple Music laat Spotify op weinig subtiele wijze weten niet bang te zijn voor de streaming muziekdienst van Apple. In een persbericht liet Spotify weten dat inmiddels 75 miljoen mensen gebruik maken van de muziekdienst. Verder heeft Spotify inmiddels 20 miljoen betalende gebruikers. Meer dan de helft van de mensen die betaald muziek streamen met Spotify nam het afgelopen jaar een abonnement. En daarmee heeft Spotify verreweg het grootste gedeelte van de markt voor muziek streaming in bezit. lees verder...

Pinkpop: Foo Fighters Playlist@Spotify

Komend weekend is het weer zover: dan vindt in Landgraaf het jaarlijkse Pinkpop Festival plaats. Met de opkomst van streaming muziekdiensten gaan ook steeds meer artiesten hun optreden op Pinkpop of andere festivals promoten door het uitbrengen van speciale afspeellijsten.

lees verder...

Spotify problemen? Check je abonnementsstatus

Een groot aantal betalende gebruikers van Spotify klagen over problemen met de online muziekdienst. Vooral mobiele gebruikers hebben problemen met Spotify, zij kunnen geen muziek meer streamen op hun Android smartphone of iPhone doordat Spotify denkt dat ze plotseling Spotify Free in plaats van Spotify Premium gebruiker zijn. De Spotify app werkt alleen voor betalende gebruikers van Spotify. lees verder...

Muziek streamen met Spotify Free aan banden gelegd?

Het begint erop te lijken dat Spotify toch zwicht voor het grote geld: volgens de laatste geruchten stopt het bedrijf namelijk met Spotify Free. De gratis versie van Spotify ligt al lange tijd onder vuur omdat platenmaatschappijen en artiesten van mening zijn dat ze onvoldoende verdienen met muziek die mensen gratis streamen via Spotify. lees verder...

Ondanks recordomzet leidt Spotify nog steeds verlies

Muziek streaming bedrijf Spotify heeft in 2014 meer dan 1 1 miljard dollar omgezet. Ondanks deze record omzet leidt het bedrijf in streaming muziek nog steeds verlies. Vooral het grote aantal mensen dat gratis muziek streamt met behulp van Spotify Free is daar de oorzaak van. Slechts 25% van alle Spotify gebruikers betaalt voor een Spotify Premium abonnement. Vergeleken met een jaar eerder steeg de omzet met 45%. In 2013 zette Spotify namelijk 746 miljoen dollar om. Het verlies onder de streep steeg echter ook flink. In 2013 leed Spotify 56 miljoen dollar verlies terwijl in 2014 162 miljoen dollar verlies geboekt werd. Negentig procent van de omzet die Spotify wist te behalen is afkomstig uit de verkoop van Spotify abonnementen. De resterende omzet is afkomstig uit de verkoop van audio-reclames binnen muziek streams. lees verder...

Spotify vestigt nieuwe records in Nederland

Spotify is mateloos populair in Nederland. Vorige week verbraken twee artiesten de magische grens van 1 miljoen streams in een week. Zowel Kenny B, met de zomerse hit ‘Parijs’, als Omi, met het al even zomerse ‘Cheerleader’, werden in een week tijd meer dan een miljoen keer beluisterd via Spotify. Om dit enorme aantal te bereiken werden zowel betaalde als gratis streams via Spotify meegeteld. lees verder...

Gratis streaming bezorgt Spotify meer omzet

De gratis variant van Spotify zorgt er binnen het online muziekbedrijf voor dat veel meer omzet uit reclame-inkomstenwordt behaald. De omzet uit de verkoop van reclames steeg het afgelopen kwartaal met maar liefst 53% vergeleken met het eerste kwartaal van 2014. Het aantal mensen dat gratis Spotify gebruikt om muziek te luisteren steeg ook. lees verder...

Gratis muziek luisteren met Spotify: hoe lang nog?

Spotify dankt haar succes deels aan de mogelijkheden die het biedt om gratis muziek te luisteren via Spotify Free. Grote vraag is momenteel echter hoe lang die mogelijheid nog bestaan. Grote platenlabels hebben namelijke forse kritiek op Spotify. lees verder...

De beste muziek op Spotify om het te doen

Zijn jij en je partner in de juiste stemming voor een romantische avond? Dan past de playlist die je hieronder vindt misschien goed op de achtergrond. Spotify heeft namelijk een playlist uitgebracht met muziek die erg populair is onder mensen die de liefde bedrijven. lees verder...

Spotify-playlist om muziek te streamen met carnaval

Carnaval 2015 is helaas alweer bijna afgelopen. Om in de stemming te blijven (of om het staartje carnaval nog leuker te maken) hierbij een Spotify playlist met de beste carnavalshits. Met dank aan iCreateMagazine die deze playlist deelde via een blogpost. Wil je deze playlist afspelen dan heb je uiteraard een Spotify Premium abonnement nodig.

lees verder...

Spotify toch op Chromecast?

Spotify liet dit weekend weten dat het bedrijf wellicht toch een versie wil maken voor de Google Chromecast. Gebruikers van de op Android gebaseerde HDMI streaming mediaspeler vragen al maanden naar een Spotify versie voor hun systeem. Spotify draait tot op heden alleen via de illegale Spoticast app op Chromecast-apparaten.  lees verder...

15 Miljoen mensen streamen muziek met Spotify Premium

En wederom een nieuwe mijlpaal voor Spotify: vandaag liet het bedrijf weten dat meer dan 15 miljoen mensen betaald muziek streamen via Spotify Premium. De grens van 15 miljoen werd eind december gepasseerd. In november vorig jaar kende Spotify al… lees verder...

‘Happy’ van Pharrell Williams meest populaire muziek streaming in 2014

Uit cijfers van Spotify blijkt dat ‘Happy’ van Pharrell Williams de meest populaire muziek stream van het afgelopen jaar was. In Nederland was ‘Rather Be’ van Clean Bandit op Spotify populairder  dan de hit van Pharrell. De meest populaire Nederlandse artiest op Spotify was Tiësto terwijl Marco Borsate de meest gestreamde Nederlandse artiest was. lees verder...

Streaming muziekdienst Spotify groeit naar 50 miljoen gebruikers

Spotify groeit als kool: na de vorige mijlpaal van 30 miljoen actieve gebruikers liet het bedrijf vandaag weten 50 miljoen actieve gebruikers hebben. Van deze 50 miljoen streamen ruim 12 miljoen mensen betaald muziek via Spotify. Daarnaast gebruiken 37,5 miljoen mensen de gratis versie van Spotify lees verder...

Je Spotify abonnement betalen met iDeal

Spotify is vanaf deze week ook via iDeal te betalen.Vanaf deze week is het mogelijk om je Spotify Premium abonnement te betalen met iDeal. Spotify introduceert de iDeal betaalmethode nadat bleek dat veel Nederlanders het betalen met creditcard als minder veilig ervoeren. Tot op heden is het alleen mogelijk om Spotify via een creditcard, via PayPal of via een gift-card te betalen. lees verder...

Spotify Family: een nieuw Spotify abonnement voor gezinnen

Gratismuziekdownload.nl meldt dat Spotify vanaf vandaag een nieuwe abonnementsvorm aanbiedt in Nederland en een aantal andere Europese landen. Deze nieuwe dienst is speciaal gericht op gezinnen: als een van de gezinsleden een Spotify Premium abonnement afsluit dan kunnen tot vier andere gezinsleden voor 5 euro per maand onder dezelfde voorwaarden muziek streamen met Spotify. lees verder...

David Guetta meest populair op Spotify

Spotify publiceert op regelmatige tijden ranglijsten over populaire muziek op haar streaming muziekdienst. In het kader van het Amsterdam Dance Event dat deze dagen wordt gehouden werd deze week een lijst gepubliceerd met meest populaire dance-artiesten. Deze lijst wordt aangevoerd door David Guetta. Tracks van Guetta werden meer dan 1 miljard keer beluisterd via Spotify. lees verder...

Spotify introduceert video reclames op website en mobiel

Muziek streamingdienst Spotify is begonnen met een nieuwe vorm van adverteren. Binnenkort zal het Zweedse bedrijf beginnen met het tonen van reclame-spotjes aan gebruikers van Spotify Free. Met deze dienst kunnen gebruikers gratis muziek streamen via internet en op smartphones. Om toch te verdienen aan het gratis streamen werden al reclames en banners getoond; nu als aanvulling daarop dus ook reclame-spotjes. lees verder...

Ook gratis Spotify voor Windows Phone gebruikers

Na Android en iOS gebruiker kunnen nu ook mensen met een Windows Phone gratis muziek streamen met Spotify. De nieuwe update die Spotify gebruikers via hun smartphone kunnen downloaden biedt naast gratis muziek streaming ook andere verbeteringen. Zo is het… lees verder...

30 miljoen mensen streamen gratis muziek met Spotify

Spotify liet deze week via verschillende kanalen weten dat het bedrijf inmiddels 40 miljoen actieve gebruikers heeft. Van de 40 miljoen mensen die muziek streamen met Spotify betaalt 25%, de rest van de gebruikers streamen gratis muziek met Spotify.

Spotify heeft het afgelopen jaar een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is Spotify gestopt met het goedkope abonnement om muziek te streamen. In plaats daarvan kan alleen nog gekozen worden uit een betaald abonnement van 10 euro per maand of een gratis Spotify abonnement. lees verder...

Spotify werkt aan nieuw uiterlijk

Spotify, een van de betere muziek streaming diensten in Nederland, rolt momenteel een nieuwe interface uit voor Apple iPhone en Apple iPhone gebruikers. Deze zal een stuk donkerder van opzet zijn dan de huidige interface die vooral grijs en wit-tinten… lees verder...

Spotiamp: Winamp met Spotify uiterlijk

Als eerbetoon aan de Winamp mediaspeler, waar eigenaar AOL onlangs de ontwikkeling van stopte, bracht streaming muziekdienst Spotify afgelopen week een speciale mediaspeler uit met het uiterlijk van Winamp. Via deze mediaspeler kun je geen gedownloade mp3 bestanden mee afspelen,… lees verder...

Streaming muziek zorgt voor omzetgroei

De Nederlandse muziek industrie kan eindelijk weer een beetje opgelucht ademhalen. Na een jarenlange terugloop van de omzetten in de muziekwereld is over de afgelopen 6 eindelijk weer eens meer geld verdiend met muziek. De reden hiervan? Dankzij streaming muziek-diensten… lees verder...

Zweedse muziek verkopen flink in de lift dankzij Spotify

De Zweedse organisatie verantwoordelijk voor de muziekverkopen in dat land liet vandaag weten dat de verkoop van muziek het afgelopen jaar flink gestegen is. Vooral muziekstreaming services waren goed voor de hogere omzetten uit muziek: Spotify is razend populair in… lees verder...

Spotify heeft 5 miljoen betalende leden

Spotify hield afgelopen maand een persconferentie waar het muziek streaming bedrijf liet weten inmiddels 20 miljoen mensen te bedienen met hun software. Van deze gebruikers betaald 25% voor een Premium of Unlimited abonnement op de muziek streaming dienst. Naast cijfers… lees verder...

Gratis Spotify bij een Google Chromecast

Sinds kort biedt de Chromecast van Google ondersteuningvoor Spotify. Om dat te vieren is het nu mogelijk om 90 dagen Spotify te proberen op je Chromecast. Het gratis proefabonnement kun je ook gebruiken op je smartphone of tablet. En daarmee is dit een leuke aanbieding voor iedereen die Spotify graag gratis wil proberen. lees verder...


21 Comments

 1. Een vraagje. Kun je per maand opzeggen of ben je voor een minimale tijd gebonden aan het abonnement?

 2. Ik wil ook muziek in een afspeellijst opnemen dat ik zelf gecomponeerd heb en op mijn telefoon heb staan. Hoe kan ik die lokale muziek importeren?

  • Dat kan niet via de telefoon, je kan alleen via je computer (geen idee of het ook voor Mac het doet. In ieder geval doet Windows het wel) lokale bestanden importeren.

  • Best wel wat ja, hangt af van de kwaliteit van de stream. Reken op 3 tot 5 megabyte per liedje, afhankelijk van de duur uiteraard.

 3. Ik wil spotify opzeggen. Maar mijn balk abonnement werkt niet.
  Ik kom gewoon niet binnen.
  Erg frustrerend

 4. Hallo,
  Sings kort heb ik een proefabbonnee op Spotify. Ik kan niet mijn muzieklijst offline afspelen hoe komt dit? Graag wil ik me abbonnee omzetten naat betalende maar hoe doe ik dit? Ik zelf denk dat je eerst gratis lid bent maar niet alles kan en dat je pas na een maand betalend lid kan worden. Klopt dit?

  • Met een gratis abonnement op Spotiy kun je geen muziek downloaden. pas als je betaald voor streaming kan dat wel.

   • Hallo Martijn, ik heb een vraag over het downloaden. Als ik muziek in de betaalde periode download en daarna mijn abbo opzeg. Kan ik dan hierna nog mijn gedownloade muziek offline beluisteren nadat ik dus geen abbo meer heb? En is deze gedownloade muziek dan alleen te zien in de spotify app?

    • Helaas gaat dit niet werken. Muziek downloaden met Spotify kan alleen met een Premium abonnement. Als de deze opzegt dan zijn je downloads niet langer beschikbaar.

 5. Ik heb Spotify thuis. ik log op een andere apparaat in voor onderweg als ik daar nummers op download en vervolgens thuis weer gebruik maak van Spotify dan ben ik daarna mijn downloads op het andere apparaat weer kwijt. Klopt dat?

 6. Ik betaal altijd per maand via PayPal. Maakte een keer per jaar een bedrag over via de bank. Nu schijnt dat niet meer te lukken. Ik wil nog wel gebruik blijven maken van mijn bestaande abonnement. Hoe kan ik betalen?

 7. Een vraagje. Als ik zou kiezen voor een betaalde versie van Spotify, kan ik dan ook muziek downloaden voor onderweg en eventueel opslaan op een externe harde schijf?

 8. Ik wil geen gebruik maken van gratis Spotify aanbieding.

  Bedankt, maar wil geen gebruik maken van uw aanbieding van spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *