Probleem: Spotify werkt niet meer goed op iPhone of iPad

problemen met Spotify op je iPhone of iPad?

problemen met Spotify op je iPhone of iPad?

Wat moet je doen als Spotify opeens niet meer goed werkt op je iPhone of iPad? Bijvoorbeeld omdat Spotify steeds blijft hangen of omdat Spotify alleen nog maar muziek afspeelt als het programma in de voorgrond actief is? Op deze pagina lees je hoe je problemen met Spotify op je iPhone of iPad kunt oplossen.

Zeker mensen die versie 8 van iOS gebruiken lopen tegen problemen aan bij het gebruiken van Spotify om muziek te streamen op hun Apple. Deze versie van iOS is vrij recentelijk uitgekomen en blijkt meerdere problemen te kennen met bekende applicaties (waaronder dus ook Spotify).

Vaak zit de oplossing van Spotify problemen op Apple apparaten in het opnieuw installeren van de Spotify software. Maar ook het afsluiten van Spotify en het volledig herstarten van het toestel kan een mogelijke oplossing zijn. Probeer altijd als eerste om je iPhone of iPad opnieuw op te starten. Log opnieuw in bij Spotify en kijk of je weer muziek kunt luisteren met Spotify.

Spotify opnieuw installeren op iPhone/iPad

Om Spotify volledig opnieuw te installeren op je iPhone of iPad volg je de volgende simpele stappen. Volg ze precies op en neem er de tijd voor: het te snel her-installeren van Spotify kan het probleem laten bestaan.

  1. Druk in het applicatiescherm van je iPhone of i Pad net zolang op het Spotify icoon totdat deze begint te bewegen. Druk nu op het rode kruisje om Spotify te verwijderen.
  2. Leg je iPhone of iPad weg (laat hem wel aanstaan) en ga 10 minuten later verder met stap 3. Dit omdat je iPhone tijdens periodes van inactiviteit alle bestanden weggooit die verbonden waren aan applicaties.
  3. Start je iPhone of iPad opnieuw op door vijf seconden de start-knop ingedrukt te houden.
  4. Ga in de App-store op zoek naar de Spotify app, download deze en installeer ze opnieuw.
  5. Al je afspeellijsten zullen gewoon beschikbaar zijn, wel moet je alle muziek downloads die je offline wilde luisteren opnieuw synchroniseren.

De hierboven beschreven stappen zullen in de meeste gevallen leiden tot het verdwijnen van de problemen met Spotify op je iPhone of iPad. Is dat niet het geval? Dan helpen wij je graag verder, laat het ons dan weten.