Muziek streamen met Qobuz

Muziek streamen met Qobuz

Muziek streamen met Qobuz

Qobuz is een van de nieuwere spelers in de nog jonge markt voor streaming muziek. Het bedrijf uit Frankrijk biedt sinds begin vorig jaar muziek streaming aan in Nederland. De prijs voor een abonnement op Qobuz is hoger vergeleken met de prijs van Spotify. De dure abonnementen hebben echter een goede reden.

Qobuz biedt namelijk streaming muziek aan in hoge kwaliteit waarbij gebruik wordt gemaakt vanFLAC bestanden (wat zijn dat?). Dit in tegenstelling tot diensten als Spotify in Deezer. Zij bieden hun gebruikers mp3 bestanden (wat zijn dat?) aan waarbij veel van de details in de muziek verloren gaan.

Qobuz – goed maar duur alternatief

De kwaliteit van de muziek streams die je met Qobuz kunt luisteren ligt vele malen hoger dan de kwaliteit van Spotify of Deezer. Wil je dit verschil echter goed horen dan heb je een hifi of stereo installatie nodig die dat ook echt kan. Met een standaard stereo voor thuis is het verschil in kwaliteit tussen Qobuz en Spotify te verwaarlozen.

Heb je echter een dure stereo, wil je muziek streamen en heb je daar wat meer geld voor over? Dan is Qobuz een goed alternatief voor andere streamingdiensten. Een Qobuz Hi-Fi abonnement kost per maand €19,99. Wil je alleen klassieke muziek streamen in FLAC kwaliteit? Dan kun je een abonnement afsluiten voor €14,99.

Ook biedt Qobuz abonnementen aan waarmee je muziek kunt streamen in een vergelijkbare kwaliteit als andere diensten die bieden. Deze abonnementen zijn nog goedkoper maar bieden weinig meerwaarde vergeleken met andere diensten. Qobuz onderscheidt zich vooral van de massa door haar streaming in FLAC kwaliteit.

Qobuz: software voor iOS, Android en desktop

Om muziek te streamen met Qobuz heb je software nodig. Momenteel biedt Qobuz software om te streamen voor iOS (Apple iPhone & iPad), Android en desktop/laptop computers. Verder biedt het bedrijf integratie met Sonos muziekspelers. Je kunt dus op een aantal manieren muziek streamen met Qobuz, het ligt in de lijn der verwachting dat ook andere fabrikanten van muziekspelers Qobuz zullen vragen om ondersteuning.

Wil je Qobuz streamen op je stereo? Dan kan dat op een aantal manieren. ZO kun je je computer aansluiten op je stereo met een optische kabel. Ook kun je een Android mini-pc kopen om waarop je de Qobuz app installeert. Verder zouden ook de Chromecast en Apple TV samen moeten werken met Qobuz, maar dat feit hebben we niet kunnen verifieren. Gebruik je Qobuz op een Chromecast of Apple-TV om muziek streamen naar je stereo? Dan horen we graag even van je of dat goed werkt :).

Qobuz aanbieding

Voor mensen die graag willen streamen in hoge kwaliteit biedt Qobuz een leuke aanbieding. Als je een jaarabonnement neemt op Qobuz en dit abonnement ineens afrekent krijg je 2 maanden gratisstreaming muziek via de muziekdienst. Dit geldt zowel voor de dienst in hoge kwaliteit als de dienst waarmee je mp3 kunt streamen. Met deze aanbieding is een abonnement op Qobuz toch wel interessant, zeker als je graag muziek wil in hoge kwaliteit en bereidt bent om daar iets meer voor te betalen.