Deezer opzeggen (ook voor T-Mobile)

Wil je je abonnement bij streaming muziekaanbieder Deezer opzeggen? Dan lees je in deze handleiding hoe dat moet. Ook als je Deezer gebruikt via T-Mobile kun je deze handleiding gebruiken.

Deezer afmelden

Deezer

Deezer is naast Spotify en Apple Music een van de drie grote muziekdiensten in Nederland. Mede dankzij de samenwerking met T-Mobile heeft Deezer veel gebruikers. In het eerste stuk van deze handleiding kun je lezen hoe je Deezer opzegt als je via Deezer je abonnement hebt afgesloten.

Deezer abonnement annuleren

Het opzeggen van je Deezer abonnement houdt in dat je Deezer niet langer toestaat geld af te schrijven voor het gebruik van de muziekdienst. Om Deezer te annuleren log in je je Deezer account via de website van de muziekdienst.

Hier kun je vervolgens je gegevens wijzigen. Als je vervolgens je betalingsgegevens annuleert kan Deezer niets meer afschrijven en is je abonnement stopgezet. Je kunt nu nog steeds gebruik maken van de optie om gratis muziek te streamen. Met deze mogelijkheid kun je tot 30 seconden van een track afspelen zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

Deezer opzeggen voor T-Mobile gebruikers

Het opzeggen van Deezer is voor gebruikers die een combinatieabonnement hebben afgesloten met een T-Mobile abonnement iets lastiger. T-Mobile en Deezer bieden namelijk twee verschillende abonnementen aan.

Deezer vast

Bij Deezer Vast zit je gedurende de looptijd van je T-Mobile abonnement vast aan Deezer. Vandaar ook de naam ‘Deezer vast’. In ruil voor deze lange verbintenis betaal je per maand minder voor het streamen van muziek met Deezer. Heb je gekozen voor deze optie dan is het niet mogelijk om Deezer op te zeggen (tenzij je je hele abonnement inclusief Deezer kosten ineens afkoopt).

Deezer Flexibel

Heb je een Deezer Flexibel abonnement afgesloten bij T-Mobile dan kun je dit maandelijks opzeggen. Dit opzeggen gaat niet via Deezer zelf; je moet dit doen via de T-Mobile website waar je moet inloggen op jouw T-Mobile account. Via de optie ‘Abonnement’ en dan ‘Wijzigen’ kun je je Deezer eenvoudig opzeggen.

Hoe moet je opzeggen?

Om te kijken welke abonnementsvariant van Deezer en T-Mobile je hebt en om Deezer op te zeggen log je via deze link in op ‘My T-Mobile‘. Wijzig je abonnement door Deezer te annuleren en je bent van de maandelijkse kosten voor Deezer af.

Tenslotte

Na het opzeggen van Deezer kun je muziek die je hebt gedownload nog wel afspelen. Ook offline beschikbaar gemaakte afspeellijsten werken nog en kun je radio streamen via Deezer Flow.

Heb je je Deezer abonnement stopgezet? Dan hebben we nog een advies voor je: Vergeet niet om een nieuw abonnement bij een andere muziekdienst aan te vragen. Gratis muziek downloaden is geen goed alternatief voor het grote aanboden aan muziek via Deezer, Spotify of Apple Music.