Muziek streamen op je smart-tv

Heb je een smart-tv die is aangesloten op een stereo of hifi-installatie? Of heb je een smart-tv die goed geluid weergeeft? Dan kun je je smart-tv ook gebruiken om muziek te streamen met Spotify of Deezer.

Spotify op je smart-tv.

Spotify op je smart-tv.

Beide muziekdiensten bieden namelijk een applicatie voor een groot aantal smart-tv’s waarmee je zonder problemen muziek kunt luisteren. De software werkt onder meer op smart-tv’s van Samsung, Sony, Philips en Panasonic.

Wat heb je nodig?

Om muziek te streamen op een smart-tv moet je een aantal zaken geregeld hebben. Check hieronder of jij ook muziek kunt streamen op je smart-tv.

  1. Een abonnement op Spotify Premium of Deezer Premium+,
  2. een smart-tv die is aangesloten op internet via wifi of lan,
  3. de applicatie voor de muziekdienst die jij gebruikt geinstalleerd op je smart-tv
  4. eventueel een koppeling tussen je smart-tv en je stereo of hifi-installatie

Hoe moet het?

Heb je aan de voorwaarden om muziek te streamen op je smart-tv voldaan? Dan is het luisteren naar muziek nu een fluitje van een cent. Open de Deezer of Spotify applicatie via het startscherm van je smart-tv. Navigeer nu naar de muziek die je wil afspelen en kies voor ‘afspelen’.

Zowel Spotify als Deezer bieden een aantal handige extra’s voor muziekliefhebbers. Zo kun je in beide applicaties muziek streamen die past bij een bepaalde gelegenheid: bij een feestje luister je feestmuziek via je smart-tv terwijl je voor een romantisch avondje andere muziek kunt opzetten.

Sony, Panasonic of Samsung?

Alle grote fabrikanten van smart-tv’s ondersteunen Deezer of Spotify. Samsung is een van de smart-tv makers die zowel Deezer als Spotify ondersteunt. Verder kunnen bezitters van een Loewe smart-tv alleen terecht bij Spotify.

Hieronder een overzicht van de fabrikanten van smart-tv’s en de streaming muziekdiensten die ondersteunt worden.

Samsung

Spotify werkt niet op alle smart-tv's van Samsung.

Spotify werkt niet op alle smart-tv’s van Samsung.

Spotify en Deezer applicaties zijn beschikbaar voor veel smart-tv’s van marktleider Samsung.

Let goed op: niet alle modellen van Samsung ondersteunen Spotify. Check in de winkel bij de verkoper of op internet of het model dat je wil kopen Spotify ondersteunt. In ieder geval mag je televisie niet ouder zijn dan drie tot vier jaar: Spotify werkt niet op smart-tv’s van Samsung van voor 2012.

Deezer wordt op meer smart-tv’s van Samsung ondersteunt, maar ook hier geldt dat niet alle modellen van Samsung werken in combinatie met Deezer. Check in de winkel of de Deezer applicatie werkt.

Philips

Bezitters van een Philips smart-tv kunnen zowel muziek streamen met Spotify als met Deezer. De applicatie voor beide streaming aanbieders werkt alleen op nieuwere modellen van Philips. Check bij je verkoper of jouw Philips smart-tv werkt met Spotify of Deezer.

Sony

Sony werkt alleen met Spotify

Sony werkt alleen met Spotify.

Sony smart-tv’s werken alleen met Spotify. De app werkt echter niet op alle smart-tv’s van Sony. Je televisie mag sowieso niet ouder zijn dan drie jaar. Sony smart-tv’s uit 2012 of eerder werken niet met Spotify.

Wil je muziek streamen met Deezer? Dan kan dat alleen met home-cinema-sets van Sony die ondersteuning voor Deezer hebben.

LG

LG was een van de eerste fabrikanten van smart-tv’s die streaming muziek ondersteunde. Momenteel werkt Spotify op bijna alle modellen van LG. Datzelfde geldt overigens voor Deezer. Wil je muziek streamen op je smart-tv? Met LG kan dat eigenlijk niet misgaan.

Panasonic

Ook Panasonic is een goede keuze om muziek te streamen op je smart-tv. Alle nieuwe modellen van Panasonic ondersteunen streaming muziek via Deezer en Spotify.