Spotify op je stereo met de Gramafon

Spotify is de beste manier om in Nederland te genieten van de voordelen van streaming muziek. Veel mensen weten echter niet dat het voor weinig geld mogelijk is om in huis muziek te streamen met Spotify op hun eigen stereo.

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een Raspberry Pi gebruiken om muziek te streamen naar je stereo. Die oplossing is technisch echter ingewikkeld aan te sluiten en te installeren.

Gelukkig kan het ook makkelijk: met de Gramafon mediaspeler luister je in een handomdraai naar streaming muziek op je eigen stereo.

De Gramafon mediaspeler is een technisch staaltje van vernuft. Het apparaat wordt ontwikkeld door een bedrijf dat via crowdfunding website Kickstarter voldoende budget heeft binnen weten te halen. Al vrij snel nadat Gramafon werd aangekondigd kon men beginnen met de ontwikkeling. Veel mensen en bedrijven zagen wel wat in het plan om muziek streaming in huis gemakkelijker te maken.

Hoe werkt Gramafon?

De Gramafon is een klein zwart kastje dat je in of uit het zicht moet aansluiten op een van de line-in uitgangen van je stereo. Is dat eenmaal gelukt dan kun je via de Spotify app op je smartphone muziek streamen op de Gramafon. De muziek wordt via wifi gestreamd naar de Gramafon waarna de mediaspeler de muziek naar je stereo doorstuurt. De Gramafon werkt met alle stereo-installaties. Of je nu een heel home-cinema-systeem hebt of juist een eenvoudige versterker met een paar boxen: de Gramafon kun je altijd aansluiten (mits je een vrij ingang hebt op je stereo).

De bediening van de Gramafon werkt via de Spotify app. Om muziek te streamen naar externe apparaten heeft Spotify in de premium versie van haar software een uitbreiding ontwikkeld die Connect heet. Met de Connect software is het mogelijk om muziek te streamen naar externe mediaspelers zoals de Gramafon. Hiermee komen we gelijk op een van de grootste nadelen aan het het muziek streamen op je eigen stereo met de Gramafon.

Gramafon: een groot nadeel

De Gramafon kent een groot nadeel: om muziek te streamen op je eigen stereo moet je een Spotify Premium abonnement hebben. Gebruik je Spotify Free dan ontbreekt de Connect functie in de Spotify software waardoor je geen muziek naar externe mediaspelers kunt doorsturen.

Gramafon kopen?

Muziek streamen met de Gramafon is erg handig en goedkoop. De aanschafprijs van een Gramafon is tijdelijk verlaagd naar 49 euro. En dat is maar een fractie van de prijs van andere muziekspelers en mediaspelers die je out-of-the-box kunt gebruiken om op je stereo thuis muziek te streamen. Kopen kan via de website van Gramafon. Voor vragen of opmerkingen en voor hulp bij problemen kun je een reactie onder deze pagina plaatsen.