Muziek luisteren op internet

Muziek streamen is natuurlijk een deftig woord voor muziek luisteren. Wil je gratis online muziek luisteren? Dan vind je op deze pagina een aantal websites en muziekdiensten waar dat kan. Ik heb geprobeerd om de websites die iedereen wel kent, Youtube, Spotify en SoundCloud zijn natuurlijk zo bekend dat iedereen wel weet dat je daar makkelijk naar muziek kunt luisteren.

8Tracks

8 Tracks is een populaire website voor het ontdekken van nieuwe muziek. Via afspeellijsten die gebruikers zelf aanmaken kun je luisteren naar miljoenen tracks van bekende maar vooral van onbekende artiesten en bands. Muziek luisteren gaat via de site van 8Tracks of via de speciale iOS en Android applicatie.

link

The Hype Machine

The Hype Machine is een website die muziekblogs afspeurt naar hippe, leuke en nieuwe muziek. Via de site kun je automatisch muziek luisteren uit diverse genres en stijlen. Ook deze online muziekdienst is erg geschikt om nieuwe muziek te ontdekken.
link

Radio Reddit

Reddit is een van de meest populaire discussie-sites op internet. Naast een groot platform voor het voeren van discussie kun je via Reddit ook muziek luisteren op internet. Hiervoor biedt de site Radio Reddit aan: een pagina waarop je met een druk op de knop muziek uit diverse genres kunt streamen: helemaal gratis!

link

BandCamp

De beste website voor het luisteren naar alternatieve muziek is toch wel Bandcamp. Deze website biedt onafhankelijke artiesten een platform voor het aanbieden van hun muziek. Fans kunnen via de site gratis naar muziek luisteren. Hoor je muziek die je echt leuk vindt? Dan kun je deze muziek downloaden tegen betaling van een kleine vergoeding die rechtstreeks wordt doorbetaald aan de uitvoerende artiest.

link

Presto

Presto.fm is een website die je kunt gebruiken om automatisch muziek te luisteren binnen een genre waar jij van houdt. Op basis van een artiest, album of track stelt Presto automatisch een afspeellijst samen die blijft doorspelen zolang jij wil luisteren. Handig voor lange dagen op kantoor waarop je niet gestoord wil worden.

link

Tot slot

Deze lijst met websites om muziek luisteren op internet is natuurlijk niet compleet. Heb jij tips, aanraders of suggesties voor het online en gratis luisteren van muziek buiten de gebaande Apple Music, Spotify, Youtube en Deezer-paden? Laat het ons dan weten: reageer onder deze pagina of stuur ons een mailtje.