Gratis muziek streamen

Wil jij gratis muziek luisteren op internet maar weet je niet precies hoe dat moet? Lees dan verder want vandaag leren wij je hoe je gratis muziek kunt streamen op internet.

Ook lees je waarom gratis muziek streamen net zo goed is als muziek streamen via een betaald abonnenent op Spotify, Apple Music of Deezer. Bij deze diensten betaal je 10 euro per maand op muziek te luisteren.

muziek streamen gratis

Alles over Gratis Muziek Streamen

Gratis muziek streamen op je smartphone of tablet

Let op!

Allereerst een opmerking over het gratis muziek streamen op je iPad, iPhone of Android smartphone. Je moet namelijk tijdens het streamen naar apparaten die gebruikt worden om onderweg te gebruiken opletten dat je geen grote hoeveelheden data verbruikt.

Het streamen van muziek via de websites op deze pagina is namelijk gratis, de data die je via 3G verbruikt op je mobiele apparaat is dat niet. Wil je muziek streamen op je mobiele apparaat terwijl je onderweg bent? Gebruik dan wifi of download de muziek eerst op je mobiele apparaat voordat je gaat luisteren.

Youtube

Een tweede plek om gratis muziek te streamen is bij veel meer mensen bekend. Youtube is de nummer een website van de wereld als het aankomt op video en streaming muziek. Via Youtube kun je op je computer, laptop, iPad of ander mobiel apparaat gratis muziek luisteren zoveel je wilt.

Daarnaast kun je bij bijna alle muziek ook nog eens de videoclip zien die bij de muziek hoort. Om muziek te streamen met Youtube bezoek je de website hier. Heb je een mobiel apparaat? Installeer dan de Youtube applicatie.

gratis muziek streamen Youtube

Gratis muziek streamen Youtube

Youtube is helemaal gratis te gebruiken om muziek te luisteren op internet. Let wel op dat je als je Youtube gebruikt op een mobiel apparaat je verbinding maakt via een wifi netwerk. Youtube streamen via een mobiele 3G verbinding kan flink in de kosten lopen.

Wil je onderweg muziek luisteren van Youtube kies er dan voor om eerst de muziek te downloaden op je computer en deze over te zetten naar je mobiele apparaat. Video en muziek downloaden van Youtube is erg gemakkelijk met gratis software en kan daarnaast dus een forse besparing opleveren.

Muziek downloaden van Youtube om deze later terug te luisteren is illegaal en in strijd met de voorwaarden van Youtube. Google (eigenaar van Youtube) kan zelfs besluiten je account te sluiten als je mp3 bestanden maakt van Youtube video’s.

Grooveshark

Grooveshark bestaat niet meer. Onder dwang van de muziekindustrie heeft deze dienst zijn deuren moeten sluiten.

Gratis muziek streamen kan bijvoorbeeld op internet via de Grooveshark website. Grooveshark is een verzamelplek waar iedereen muziek kan delen en waar iedereen ook gratis muziek kan streamen. De website vind je terug via deze link.

Als je op Grooveshark muziek wil luisteren is het allereerst belangrijk om te weten wat voor muziek je wilt horen. Het aanbod op Grooveshark is enorm en de navigatie is niet altijd even gebruikersvriendelijk.

Als je eenmaal weet wat je wil horen is het het gemakkelijkst om de titel of de naam van een artiest in het grote zoekvak bovenin de website te typen. Daarna krijg je een lijst met liedjes, albums of artiesten. Na het aanklikken van een liedje of album begint de website automatisch met muziek streaming.

De interface van Grooveshark is onoverzichtelijk

De interface van Grooveshark is onoverzichtelijk

Terwijl je muziek luistert via Grooveshark kun je gemakkelijk nieuwe muziek ontdekken. Zolang je namelijk op de Grooveshark website blijft blijft de muziek doorspelen. Zo kun je dus gemakkelijk nieuwe liedjes of albums zoeken en deze toevoegen aan de afspeellijst. Ook kun je in deze afspeellijst navigeren om zo liedjes nog eens af te spelen of om juist tracks over te slaan.

Gratis muziek streamen vs betaalde streaming diensten

Gratis muziek streamen kent een aantal voordelen ten opzichte van betaalde diensten. Grootste voordeel is natuurlijk dat het streamen geen geld kost. Daarnaast is ook het aanbod op Grooveshark en Youtube vele malen groter dan het al enorme aanbod op Spotify en Deezer.

Nadelen aan gratis muziek streamen via internet is dat de ondersteuning voor mobiele apparaten minimaal is. Wil je veel muziek streamen terwijl je onderweg bent? Download de muziek dan thuis voordat je hem onderweg afspeelt op je iPad, iPhone of s

6 Comments

  1. Hoe muziek op de smartphone zetten ZONDER WIFI dat heb ik thuis niet maar gebruik wel utube en deezer veel te duur met de mb”s .

  2. Ik kan maar geen goede gratis muziek streaming dienst vinden. muziekplaylist.nl is goed maar werkt niet goed op mijn iPhone. Wie o wie?

    • Musicmixer downloaden via de playstore. Video clips nieuwste albums en ook remixes . musicmixer 3+ is echt een topper. Ik heb alle albums van depeche mode en ook alle remixen van DM al meerdere keren geluisterd/gestreamd.

  3. Violator, ultra, songs of faith and devotion, playing the angel, sounds of the universe, deltamachine maar ook de nieuwste single van Depeche mode, where’s the revolution heb ik meerde malen geluisterd en gestreamd via musicmixer 3 + dus gewoon even downloaden in de playstore en dan installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.