Apple Music uit iTunes verwijderen

Apple Music is niet meer weg te denken uit het leven van veel muziekliefhebbers. Maar ook Spotify en Deezer zijn natuurlijk ontzettend populair. Gebruik je iTunes en stream je muziek via Spotify of Deezer? Dan is het handig om Apple Music uit iTunes te verwijderen. Wil je Apple Music verwijderen uit iTunes? Volg dan de volgende stappen.

Apple Music uit iTunes verwijderen in drie stappen.

Apple Music uit iTunes verwijderen in drie stappen.

De stappen voor het verwijderen van Apple Music uit iTunes zijn voor zowel de OS X als de Windows versie van iTunes precies gelijk. In deze handleiding ga ik ervan uit je dat iTunes hebt geopend.

Zo moet het:

  1. Kies in de menubalk bovenin het iTunes startscherm voor ‘bewerken’ (‘edit’). Klik nu op de menu-optie ‘voorkeuren’ (‘preferences’ in de Engelse versie van iTunes).
  2. Een nieuw scherm opent zich met een zevental tabbladen. Kies voor het tabblad ‘beperkingen’ (‘restrictions’).
  3. In dit tabblad staan een aantal iTunes onderdelen die je kunt uitschakelen. De vierde optie is ‘Apple Music’. Zet hier een vinkje voor en klik op ‘ok’. Apple Music zal nu niet langer deel uitmaken van iTunes.
Zet in het tabblad 'beperkingen' een vinkje voor 'Apple Music' om dit onderdeel uit iTunes te verwijderen.

Zet in het tabblad ‘beperkingen’ een vinkje voor ‘Apple Music’ om dit onderdeel uit iTunes te verwijderen.

Als je bovenstaande stappen hebt gevolgd dan zul je zien dat Apple Music niet meer in iTunes zit. Wil je juist wel muziek streamen met Apple Music en heb je bovenstaande stappen toch doorlopen? Door het vinkje in het tabblad ‘beperkingen’ te verwijderen zul je zien dat Apple Music gewoon weer werkt.