Apple Music opzeggen

Apple Music opzeggen is erg makkelijk. In deze handleiding lees je hoe je de streaming muziekdienst van Apple in enkele simpele stappen stopzet. Wil je Apple Music annuleren? Lees hier hoe dat moet.

Tip:

Zolang je in de proefperiode zit waarin je gratis muziek kunt streamen via de online muziekdienst kun je beter niet opzeggen.

Idealiter zet je je abonnement op Apple Music enkele dagen voordat je gratis proefperiode stopt op. Zo profiteer je optimaal van de mogelijkheid om gratis muziek te streamen op je iPhone of iPad.

Prijzen Apple Music

apple music

apple music

Voordat je besluit of je Apple Music wil opzeggen is het handig om even te weten wat een abonnement op de streaming muziekdienst per maand kost. Zo kun je besluiten of je het de moeite waard vindt om bij Apple Music te blijven.

Voor elke maand dat je op een accoeunt muziek kunt streamen via Apple Music betaal je €9,99. Voor €14,99 kun je binnen je familie met meerdere mensen gebruik maken van Apple Music. Op zich een prima prijs: alternatieve muziekdiensten zijn precies even duur.

Klik hier voor meer informatie over Apple Music

Opzegtermijn Apple Music

De opzegtermijn van Apple Music bedraagt tussen de 1 en 31 dagen. Dit is afhankelijk van de dag waarop je besluit Apple Music stop te zetten en de dag waarop je je proefabonnement afsloot. Je kunt je Apple Music abonnement namelijk stopzetten tot een (1) dag voor de dag waarop je het abonnement afsloot. De opzegtermijn van Apple Music is maximaal een maand.

Apple Music stopzetten.

De eerste drie maanden is Apple Music gratis, daarna moet je Apple Music stopzetten om niet te hoeven betalen voor de muziekdienst.

 Apple Music opzeggen

Het opzeggen van Apple Music is gemakkelijk. Het proces bestaat maar  uit twee simpele stappen.

  1. Open allereerst de Music applicatie op je iPhone of iPad. Kies vervolgens voor ‘Account’. Je vindt deze optie linksboven in het scherm.
  2. Kies in het scherm dat je niet te zien krijgt voor de optie ‘Bekijk Apple ID’. In het nu volgende scherm moet je kiezen voor de mogelijkheid ‘beheer’ onder ‘abonnementen’.
  3. Om Apple Music op te zeggen moet je in het nu volgende scherm, met als titel ‘Apple Music-abonnement’ de optie  ‘Automatisch verlengen’ uitzetten. Deze optie is uit als het groene balkje verdwenen is.

Apple Music opzeggen bestaat uit niet meer dan stappen die hierboven beschreven staan. Als je twijfelt over de vraag of Apple Music iets voor jou is of als je drie maanden gratis muziek wil streamen laat je dan niet tegenhouden door een lastig opzegproces: Apple Music stopzetten kan echt iedereen.

Tot slot

Gratis muziek streamen kan met Apple Music alleen de eerste drie maanden van je abonnement. Wil je niet betalen voor streaming muziek? Zet dan je abonnement tijdig stop.

Als je een dag te laat bent met het opzeggen van de muziekdienst dan zal Apple 10 euro van je creditcard afschrijven (maar mag je wel een maand lang muziek blijven streamen). Maar ook als je op een andere manier betaalt voor streaming muziek via Apple dan zit je bij het te laat opzeggen van de dienst vast aan een nieuwe maand.