Apple Music

Apple Music is een streaming muziekdienst van Apple die als uitbreiding van iTunes geldt. Net zoals andere streaming muziekdiensten kost het gebruik van Apple Music €9,99 euro per maand. Apple Music zal in de loop van volgende maand online komen in meer dan 100 landen waaronder Nederland en België.

Apple Music in het kort

  1. Een abonnement op Apple Music kost €9,99 euro per maand; een familie-abonnement kost €14,99
  2. De applicatie voor Apple Music werkt op zowel Windows, Android als iOS
  3. Apple claimt meer dan 30 miljoen tracks aan te bieden, net zoveel als concurrenrende muziekdiensten
  4. Apple Music aanbieding: nieuwe gebruikers mogen 3 maanden gratis muziek streamen, daarna moet er betaald worden

Over Apple Music

Prijzen Apple Music

Apple Music op iOS

Apple Music op iOS

Een abonnement op Apple Music kost per maand €9,99. Met die prijs is de muziekdienst van Apple precies even duur als die van concurrerende muziekdiensten zoals Deezer en Spotify.

Family abonnement

Naast een standaard abonnement is er een familie-abonnement waarbij tot 6 mensen muziek kunnen streamen via een hoofd-account. Een Family Abonnement is wel iets duurder dan een standaard abonnement: €14,99.

Iedere gebruiker van een Family abonnement kan eigen playlists en favoriete track bewaren. Ook is het voor iedere gebruiker mogelijk om muziek te downloaden. Het enige verschil met een standaard abonnement is de betaling: slechts een gebruiker kan voor de andere gebruikers betalen.

Naast dit Family abonnement biedt Apple weinig aanbiedingen voor haar muziekdienst. Via een aantal mobiele providers is het mogelijk om goedkoop of gratis te streamen via een Apple Music aanbieding. In Nederland gaat T-Mobile wellicht Apple Music combineren met een abonnement voor mobiel bellen.

Gratis muziek streamen met Apple Music

Mensen die gratis muziek willen streamen hebben pech: Apple biedt in tegenstelling tot Spotify geen gratis versie aan van haar online muziekdienst. Toch kun je gedurende een beperkte periode gratis muziek streamen met Apple Music.

Je kunt op Apple Music namelijk voor drie maanden lang een proefabonnement afsluiten. In deze periode kan er 3 maanden gratis muziek gestreamd worden. Na afloop van de proefperiode moet er gewoon betaald worden: Apple verlengt je abonnement automatisch na afloop van de proefperiode.

Wil je absoluut niet betalen voor streaming muziek via Apple Music? Vergeet dan niet tijd op te zeggen. In de proefperiode kun je gebruik maken van alle functies die Apple Music biedt. Dat betekent dus onbeperkt muziek streamen en muziek downloaden. Als je besluit niet te gaan betalen voor APple Music dan zullen je downloads niet langer beschikbaar zijn.

Hoe moet je betalen voor Apple Music?

Je kunt Apple Music betalen met een iTunes gift-card.

Je kunt Apple Music betalen met een iTunes gift-card.

Apple Music kun je op een aantal manieren betalen. Zo kun je via je creditcard zorgen voor de betaling van je abonnement. Nadeel van betaling via creditcard is dat het abonnementsgeld automatisch van je rekening wordt afgeschreven (zolang je creditcard niet vervallen is).

Het voordeel van de koppeling van je creditcard om te betalen voor Apple Music is het feit dat je nergens om hoeft te denken. Elke maand wordt er automatisch 10 euro afgeschreven en zo betaal je voor Apple Music.

Ook kun je via een iTunes gift-card betalen voor Apple Music. Een iTunes gift-card kun je inwisselen voor muziek of games in de app-store of iTunes-store. Via de iTunes store kun je met een gift-card dus ook betalen voor Apple Music.

Als het tegoed in de iTunes-store lager is dan de abonnementskosten voor een maand kun je per direct geen muziek meer streamen met Apple Music totdat je het tegoed hebt opgewaardeerd. Gift Cards voor iTunes kun je kopen bij mediamarkt maar ook online zijn er veel verkooppunten te vinden.

Apple Music met iDeal betalen

iDeal is in Nederland een voor de hand liggende betaalmethode voor online betalen. Helaas kun je Apple Music niet betalen met iDeal. Ook Paypal werkt niet om je abonnementsgeld voor Apple Music mee te voldoen.

Welke iPhone, iPod of iPad moet ik hebben?

Apple Music voor iOS werkt niet op alle tablets en smartphones van Apple. Om muziek te streamen met Apple Music moet je minstens een van de volgende iPhone, iPad of iPod Touch modellen hebben:

  • iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6s
  • iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini
  • iPod Touch 5e of 6e generatie

De systeemeisen voor Apple Music op andere merken smartphones (Android, Windows) zijn niet bekend. Reken op een redelijk nieuw model met genoeg opslaggeheugen en voldoende rekenkracht. Zeker als je muziek wil downloaden met Apple Music dan heb je 1 tot 2GB aan vrije opslagruimte nodig.

Apple Music op Android

Apple Music ook voor Android.

Apple Music ook voor Android.

In tegenstelling tot andere iOS applicaties die Apple ontwikkelt zullen ook Android en Windows gebruikers muziek kunnen streamen met Apple Music. De benodigde applicatie werkt namelijk ook met deze besturingssystemen.

De Android applicatie om muziek te streamen via Apple Music kwam eind 2015 op de markt. Geruime tijd nadat de iOS applicatie voor Apple Music uitkwam. Inmiddels is de Android applicatie een van de meest gedownloade apps voor Android. Binnenkort zal deze van een nieuw jasje voorzien worden.

Wist je dat?

  1. Een Android applicatie ontwikkeld door Apple is uniek: nog nooit eerder bracht Apple een applicatie uit die op Android werkt.
  2. Waarschijnlijk besloot Apple onder druk van de grote platenlabels en bekende artiesten om Apple Music ook voor Android en Windows uit te brengen.

Welke muziek staat er op Apple Music?

Apple Music laat mensen muziek streamen uit een grote database van tracks. Apple zegt zelf dat er meer dan 30 miljoen verschillende liedjes in de muziekdatabase zitten. De drie grote platenlabels hebben overeenkomsten gesloten met Apple Music. Verder hebben ook een groot aantal kleinere labels via derde partijen overeenkomsten gesloten met Apple.

Omdat Apple Music geen gratis abonnement biedt hebben bijna alle artiesten, dus ook Taylor Swift, Adele en Radiohead, hun muziek op de dienst staan. Dit in tegenstelling tot Spotify waar steeds meer muziek verdwijnt uit onvrede bij artiesten over het gratis aanbod op die muziekdienst.

Apple Music zal geen gebruik maken van de iTunes bibliotheek. De database waaruit mensen betaald muziek kunnen downloaden bestaat uit meer dan 40 miljoen tracks. Deze database blijft exclusief beschikbaar voor iTunes. Voor het meest uitgebreide online muziek aanbod blijft iTunes de beste keuze. Nadeel aan deze dienst is dat je alleen betaald muziek kunt downloaden.

Apple Music nieuws


Apple Music lijkt ondersteuning voor Chromecast en Home Mini te krijgen

In de nieuwste versie van de Apple Music software voor Android heeft een techblog verwijzingen ontdekt die wijzen op nieuwe functies. Zo lijkt het er op dat Apple ondersteuning krijgt voor de Chromecast, Chromecast Audio en de Google Home Mini smart-speaker. lees verder...

Spotify eist veranderingen in App Store van Apple

Al geruime tijd hebben Spotify en Apple Music onenigheid over de manier waarop de muziekdienst Apple moet betalen voor het gebruik van de App store. Vooral de verplichte afdracht van 30% voor abonnementen die via de App store worden verkocht is Spotify een doorn in het oog. lees verder...

Soundcloud koppelt Pro abonnement aan Spotify en Apple Music

SoundCloud heeft in een verklaring laten weten dat de muziekdienst een koppeling heeft gemaakt met Spotify en Apple Music. Gebruikers van een SoundCloud Pro abonnement kunnen vanuit de app en via de SoundCloud website hun muziek uploaden naar de beide muziekdiensten. lees verder...

Musish: Apple Music luisteren in een browser

Apple Music biedt tot op heden nog geen mogelijkheden om muziek te streamen via een browser. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Spotify of Youtube Music die beiden een prima werkende web-interface bieden om muziek te luisteren. Het ontbreken van een web interface voor Apple Music wordt gelukkig opgevangen door externe ontwikkelaars: zo biedt Musish een website waar je muziek kunt luisteren via Apple Music. lees verder...

Apple Music eerder naar de Amazon Echo

Bezitters van een Amazon Echo kunnen per direct muziek streamen op hun slimme speaker via Apple Music. Amazon had eerder laten weten dat ondersteuning voor Apple Music voor het eind van 2018 rond zou zijn. Gisteren bleek dat de gebruikers met een Apple Music Premium abonnement nu al via een Echo speaker muziek kunnen luisteren. lees verder...

Nederlanders streamen massaal muziek

Nederland is massaal overgestapt op streaming muziekdiensten. In het afgelopen halve jaar heeft meer dan de helft van alle Nederlands een online muziekdienst gebruikt om naar muziek te luisteren. Dit blijkt uit cijfers van GFK en Telecompaper. lees verder...

Apple Music gaat zelf muziek uitgeven

Het gaat Apple Music voor de wind. De enige serieuze concurrent voor Spotify heeft inmiddels 50 miljoen betalende klanten dankzij de focus op het muziekbeleid van de dienst. Om dit succes voort te kunnen zetten gaat Apple Music nu zelf muziek uitgeven om zo de achterstand op de Zweedse concurrent nog sneller te kunnen inlopen. lees verder...

Veertig miljoen betalende gebruikers voor Apple Music

Een Apple Music topman heeft tijdens een interview laten weten dat de online muziekdienst momenteel veertig miljoen betalende gebruikers heeft. Een maand geleden, op de SXSW conferentie in Amerika, stond de teller nog op 38 miljoen. In de afgelopen maand heeft Apple Music dus twee miljoen nieuwe klanten aan zich weten te binden. lees verder...

Apple Music groeit door: nu 46 miljoen gebruikers

Apple Music blijft onverminderd doorgroeien. Op een persbijeenkomst tijdens South By Southwest liet een woordvoerder weten dat Apple Music momenteel 38 miljoen betalende gebruikers heeft. Daarnaast zitten 8 miljoen gebruikers nog in hun gratis proefperiode van 3 maanden. lees verder...

Apple HomePod ondersteunt toch Spotify

Apple brengt deze week haar eerste draadloze muziekspeler, de Apple HomePod, uit. Met dit apparaat hoopt Apple de concurrentie aan te kunnen gaan met Google en Amazon. Maar ook onder Sonos bezitters zou de HomePod wel eens goed in de smaak kunnen vallen. Vooral het design van de speaker van Apple zal grote groepen muziekliefhebbers aanspreken. lees verder...

Gerucht: Apple Music in de zomer groter dan Spotify

Volgens de Wall Street Journal staat Apple Music op het punt om Spotify in te halen als grootste online muziekdienst van de Verenigde Staten. In Amerika groeit Apple Music maandelijks met ruim 5%. Spotify weet daar een groei van 2% tegenover te zetten. lees verder...

'Jimmy Iovine vertrekt bij Apple Music'

Jimmy Iovine is binnen Apple momenteel eindverantwoordelijk voor de online muziekdienst van het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Maar daar gaat hoogstwaarschijnlijk verandering in komen. Het gerucht gaat namelijk dat Iovine op het moment dat hij de laatste betaling voor Beats Electronics in ontvangst neemt stopt bij Apple Music. Jimmy Lovine was als medeoprichter betrokken bij Beats op het moment dat Apple de fabrikant van koptelefoons overnam. Binnen Beats was Iovine, vooral bekend als muziekproducer, verantwoordelijk voor de online muziekdienst van het bedrijf. Deze muziekdienst werd na de overname geintegreerd in Apple Music en Iovine bleef eindverantwoordelijk. lees verder...

Apple neemt Shazam over

Apple heeft gisteren bekend gemaakt dat het Shazam zal overnemen. Apple wil de marktleider op het gebied van muziekherkenningssoftware gaan gebruiken om Apple Music nog succesvoller te maken. lees verder...

Jimmy Lovine: Spotify heeft geen toekomst

Jimmy Lovine is de hoogste baas bij Apple Music. En vanuit die positie heeft hij in een interview aan Billboard laten weten dat hij denkt dat Spotify geen lange toekomst voor zich heeft. Over Apple Music is hij uiteraard positiever gestemd, zijn eigen muziekdienst zal langer bestaan dan de concurrentie aldus Lovine. Volgens Lovine is de markt voor streaming muziek uitermate competitief en wordt er door geen enkele aanbieder geld verdient. "Streaming muziek moet beschouwd worden als een complementaire service". "Door de verkoop van andere diensten en producten zal streaming media pas zorgen voor bedrijfswinst" . lees verder...

Online muziekdiensten misbruikt door artiesten

Online muziek streaming is voor steeds meer artiesten de meest belangrijke bron van inkomsten. Bijna niemand koopt nog fysieke albums en ook wordt er steeds minder muziek gedownload via iTunes en andere winkels waar je betaald muziek kunt downloaden. Toch kent de populariteit van muziekdiensten zoals Spotify en Apple Music een keerzijde. Door fans te vragen veelvuldig tracks van een nieuw album te streamen zonder er naar te luisteren kunnen bekende artiesten eenvoudig minder populaire muziek uit de hitlijsten houden. lees verder...

Apple TV breidt zoekfunctie uit naar Apple Music

Heb je een Apple TV en gebruik je ook de online muziekdienst van Apple? Dan kun je nu vanuit Apple TV gemakkelijk zoeken naar muziek binnen de Apple Music catalogus. De nieuwe functie is per direct beschikbaar voor iedereen die de nieuwste software update voor Apple TV download. Apple voegde de mogelijkheid voor het direct zoeken naar muziek toe aan de universele zoekfunctie voor Apple TV devices van de vierde generatie. Ook de 4K versie van Apple TV ondersteunt de nieuwe zoekfunctie waarmee zowel naar losse tracks als naar volledige albums op Apple Music gezocht kan worden. lees verder...

Apple Music groeit door naar 30 miljoen abonnee's

Apple Music heeft de afgelopen vier maanden 3 miljoen nieuwe betalende gebruikers voor zich gewonnen. In totaal streamen nu meer dan 30 miljoen gebruikers muziek met de online muziekdienst van Apple. Vergeleken met december vorig jaar, toen Apple voor de laatste keer groeicijfers deelde, heeft de muziekdienst 10 miljoen meer betalende gebruikers. In krap een jaar tijd heeft Apple Music hiermee een groei weten te realiseren van ruim 30%. lees verder...

Muziekindustrie groeit als dankzij streaming muziekdiensten

Na jaren van achteruitgang, door het illegaal downloaden van muziek, lijkt het tij gekeerd: de Nederlandse muziekindustrie kan eindelijk weer groeicijfers noteren. En dat uitsluitend dankzij Spotify, Apple Music en andere aanbieders van online muziek. lees verder...

Apple Music is half zo groot als Spotify

De nieuwe groei-cijfers van Spotify zijn uit, en die liegen er niet om. Het Zweedse muziekbedrijf groeide in de afgelopen vijf maanden met 10 miljoen betalende gebruikers. Hiermee versterkt Spotify haar leidende rol op de markt voor streaming muziek. lees verder...

Zoveel verdient een artiest per stream via een online muziekdienst

Wil je als artiest, DJ of producer geld verdienen met het aanbieden van jouw muziek op online muziekdiensten? Dan moet je een fors aantal streams weten te behalen. Want of je nu muziek verspreid via Spotify of Apple Music, de inkomsten per stream zijn minimaal. lees verder...

Apple Music betalen met PayPal

Wil je Apple Music afsluiten maar heb je geen creditcard om voor de muziekdienst te betalen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt nu namelijk ook met Paypal betalen voor Apple Music. En dat is handig omdat je Paypal kunt opwaarderen via een overschrijving. lees verder...

Apple Music goedkoper met een jaarabonnement

Ben je een tevreden gebruiker van Apple Music? Of heb je nog geen Apple Music maar weet je al wel zeker dat je de muziekdienst langere tijd zult gaan gebruiken? Dan kun je via de Apple Music app nu een jaarabonnement afsluiten tegen een goedkoop tarief. lees verder...

Apple Music heeft 27 miljoen betalende gebruikers

Apple Music heeft in een persbericht laten weten dat de muziekdienst inmiddels ruim 27 miljoen betalende gebruikers heeft. Met dat enorme aantal gebruikers lijkt Apple Music langzamerhand het succes te worden dat het bedrijf voor ogen had bij de start van de streaming muziekdienst. lees verder...

Apple Music voor Android vernieuwd

Apple heeft de Music applicatie voor Android flink op de schop gegooid. Door deze aanpassingen lijkt de app om muziek te streamen via het aanbod van Apple Music op Android smartphones nu sterk op de app voor iOS. En dat werd tijd ook: de Android applicatie voor Apple Music bleef qua functionaliteit en vooral qua looks erg achter vergeleken met de iOS app. In de nieuwe versie van Apple Music voor Android zijn een groot aantal verbetering doorgevoerd. Allereerst is de lay-out op schop gegaan. De interface van de applicatie voor Android is nu een vrijwel exacte kopie van de Apple Music interface voor iOS. lees verder...

Muziek van Jay-Z niet meer op Spotify en Apple Music

Jay-Z heeft in de afgelopen periode een groot gedeelte van zijn muzikale oeuvre verwijderd van Spotify en Apple Music. Relatief nieuwe albums zoals 'Watch the Throne' en 'The Blueprint' zijn niet langer beschikbaar. Alleen enkele oudere albums en losse tracks die de rapper opnam met Linkin Park, Kanye West en Eminem kunnen nog wel gestreamd worden. lees verder...

Apple Music heeft meer dan 20 miljoen gebruikers

De opmars van Apple Music gaat gestaag verder. De muziekdienst van Apple heeft inmiddels meer dan 20 miljoen betalende gebruikers. Verder is het bedrijf van plan nieuwe gebruikers voor zich te winnen door meer unieke content zoals video te gaan aanbieden. lees verder...

Meer alternatieve muziek in playlists van Apple Music

Apple Music heeft haar team versterkt met Steve Savoca. Met de komst van de oud-medewerker van Spotify hoopt Apple Music op betere alternatieve tracks in haar afspeellijsten en meer alternatieve muziek in haar complete catalogus. lees verder...

Prince eindelijk op Spotify en Apple Music

De muziek van Prince wordt al jarenlang node gemist op de grootste streaming muziekdiensten. De vorig jaar overleden artiest was geen fan van online muziekdiensten en besloot daarom zijn muziek niet aan te bieden via Spotify en Apple Music. Alleen op Tidal waren tracks van Prince te beluisteren. Maar daar lijkt nu verandering in te gaan komen. lees verder...

Apple Music groeit door; Europa gebruikt Spotify

Apple Music is de afgelopen 3 maanden weer fors gegroeid. De online muziekdienst wist er sinds september 3 miljoen betalende gebruikers bij te krijgen. Hiermee is het totaal aan mensen dat gebruikt maakt van Apple Music gegroeid naar ruim 20 miljoen.lees verder...

Ben je student? Dan kun je binnenkort goedkoop muziek streamen met Apple Music!

Apple lijkt van plan om haar goedkope abonnement voor het streamen van muziek voor studenten via Apple Music naar een groot aantal nieuwe landen uit te gaan breiden. Ook in Nederland en Belgie lijkt het binnenkort mogelijk te worden om als student goedkoop te streamen via de online muziekdienst. Momenteel is het studentenabonnement alleen beschikbaar in Amerika, Duitsland, Denemarken en Engeland. lees verder...

Apple neemt medewerkers van Omnifone in dienst

Niet Spotify, Deezer of Pandora waren de eerste bedrijven die streaming muziek aanboden. Al in 2003 startte het Britse bedrijf Omnifone met abonnementen voor het onbeperkt streamen van muziek naar computers en laptops. Toen Omnifone afgelopen mei failliet ging ging het gerucht rond dat Apple het bedrijf over wilde nemen. Helaas voor Omnifone heeft Apple Music dat niet gedaan. Wel kwam vandaag het nieuws naar buiten dat Apple een groot aantal medewerkers van Omnifone in dienst heeft genomen. Ook zou Apple een aantal patenten van Omnifone hebben overgenomen. lees verder...

Gerucht: Apple Music tarief naar 7,99 per maand

Volgens een Amerikaanse website is Apple van plan de prijs voor een Music abonnement met 20% te verlagen. Hierdoor zou een abonnement op de streaming muziekdienst van Apple op €7,99 per maand uitkomen. Dat bedrag is fors lager dan het tarief bij Spotify maar exact gelijk aan de prijs voor een abonnement op Amazon Music Unlimited. lees verder...

Apple Music integreert songteksten in iOS app en Apple TV

Wil je tijdens het luisteren naar je favoriete muziek op Apple Music lekker meezingen? Dan kan dat in de nieuwste versie van de Apple Music applicatie voor iOS en Apple TV. Apple maakt het in deze nieuwe versie erg makkelijk om van ontzettend veel tracks songteksten te lezen tijdens het streamen. lees verder...

Gratis Apple Music voor Deutsche Telekom klanten

Klanten van Deutsche Telecom, een bedrijf voor mobiel bellen en internetten dat actief is in Duitsland, biedt haar klanten de mogelijk om 6 maanden gratis muziek te streamen via Apple Music. Na deze periode moeten gebruikers het reguliere tarief van 9,95 per maand betalen om gebruik te mogen blijven maken van Apple Music. Iedere klant van Deutsche Telekom krijgt door deze aanbieding de mogelijkheid om muziek te streamen uit de enorme catalogus van Apple Music. Om gebruik te kunnen maken van Apple Music is een smartphone of tablet met internet-toegang noodzakelijk. Verder kan de aanbieding, volgens de DT website, gebruikt worden door zowel prepaid als postpaid klanten van Deutsche Telekom. lees verder...

Apple: altijd 9 cent voor artiest bij honderd streams van een track

Apple heeft in de VS een voorstel gedaan aan een commissie die de betalingen voor streaming muziek wil veranderen. In het plan van Apple zal elke aanbieder van streaming muziek een standaard tarief betalen aan de rechthebbenden van muziek: voor elke 100 streams van een liedje krijgt deze 9,1 dollarcent. Mocht dit plan worden overgenomen dan zal het concurrerende diensten van Apple flink benadelen. lees verder...

Apple Music gebruikers zeggen eerder op dan Spotify klanten

Apple Music is een groot succes, zoveel is zeker. Toch kent de muziekdienst van Apple een grote tekortkoming. Veel gebruikers van de dienst zeggen deze al snel na het afsluiten van een abonnement op. Op zich lijkt het aantal mensen dat Apple Music opzegt geen groot probleem, toch is de verhouding met het aantal opzeggingen bij Spotify dat voor Apple juist wel. lees verder...

Neemt Apple Music Tidal over voor meer exclusieve muziek?

Tidal is in Amerika de op twee na grootste aanbieder van streaming muziek. Vooral dankzij goede deals met artiesten en labels waarmee Tidal exclusieve titels aan haar muziekcatalogus kan toevoegen sluiten veel Amerikanen een abonnement af bij het streaming muziekbedrijf van rapper Jay-Z. Het succes van Tidal valt ook de concurrentie op: als de geruchten kloppen is Apple Music zo gecharmeerd van het Tidal en haar werkwijze dat het moederbedrijf van Apple Music, Apple, rond de 500 miljoen euro over heeft voor Tidal. Mocht de overname doorgaan dan is Jay-Z na Dr. Dre de tweede rapper die dankzij Apple mega-rijk is geworden. lees verder...

Apple Music wil meer exclusieve content aanbieden

Apple Music werd vorige week alweer een jaar oud. In het eerste jaar van het bestaan van de online muziekdienst werden met een aantal artiesten exclusieve deals gesloten. In ruil voor een forse betaling verkreeg Apple het alleenrecht op het online aanbieden van albums en singles. Het afsluiten van deals met artiesten werpt haar vruchten af. Apple heeft mede dankzij deze manier van werken een grote positie op de markt voor streaming muziek weten te verwerven. Apple liet daarom in een verklaring weten het komende jaar meer energie te gaan steken in het verkrijgen van de exclusieve rechten op muziek en videoclips. lees verder...

Apple Music of Spotify: wie is de beste aanbieder van streaming muziek?

Apple Music en Spotify strijden in Nederland om de grootste aanbieder van streaming muziek te worden. Grote vraag voor de eindgebruiker is natuurlijk: welke van deze twee aanbieders is de beste keuze voor het luisteren naar muziek op je smartphone? Vandaag vertellen wij je welke aanbieder wij de beste keuze vinden voor het streamen van muziek, Apple Music of Spotify. lees verder...

Apple Music krijgt compleet nieuw design

Al eerder schreven we over mogelijke wijzigingen in het design van de Apple Music app op iOS. Inmiddels is duidelijk dat Apple op haar WWDC bijeenkomst het nieuwe uiterlijk zal presenteren. Inhoudelijk is nog maar weinig bekend over de nieuwe koers die Apple met de applicatie voor het streamen van muziek zal voeren. Als de geruchten kloppen dan zal de interface in ieder geval sterk vereenvoudigd worden. Zo zou het zoeken naar muziek versimpeld worden en ook het beheren van afspeellijsten wordt gemakkelijker. lees verder...

Nieuwe handleiding: Apple Music uit iTunes verwijderen

In een nieuwe handleiding leer ik je vandaag hoe je in drie simpele stappen iTunes en Apple Music kunt loskoppelen. Hierdoor zal de Apple Music app niet langer deel uitmaken van iTunes. En dat biedt een aantal voordelen. Check de handleiding hier. lees verder...

Apple overweegt ingrijpende wijzigingen Apple Music app

Streaming muziek en betaalde muziek downloads worden steeds belangrijker voor Apple. Dat blijkt maar weer eens uit nieuwe informatie over de Apple Music applicatie, Apple iTunes en Apple TV. lees verder...

Apple Music op Android nu met video's en goedkoop Family Abonnement

Apple heeft gisteren een update uitgerold van de Android applicatie voor haar Apple Music muziekdienst. Grootste verbetering in deze eerste grote update van de Android app voor Music is de mogelijkheid tot het afspelen van muziekvideo's bij een groot aantal tracks. De mogelijkheid om tijdens het streamen van muziek naar de bijbehorende videoclip te kijken zat al vanaf de eerste release in de iOS applicatie van Apple Music. Blijkbaar werd de functie daar zoveel gebruikt dat Apple heeft besloten om ook de Android app dezelfde functie te geven. lees verder...

Songshift: snel je Spotify afspeellijsten naar Apple Music

Als je bent overgestapt op Apple Music en je graag je Spotify afspeellijsten wil luisteren dan moet je Songshift downloaden en installeren. Met deze handige app zet je in een handomdraai al je Spotify afspeellijsten over naar Apple Music. Songshift is een gratis applicatie voor iOS. Het downloaden en installeren is dan ook een fluitje van een cent. Staat de applicatie op je iPhone of iPad? Door de volgende stappen te doorlopen zet je eenvoudig je Spotify afspeellijsten in Apple Music. lees verder...

EU overweegt belasting op streaming muziek

De Europese commisie is bezig met plannen die online muziekdiensten fors duurder gaan maken. Omdat artiesten royalties mislopen door de grote populairiteit van Spotify, Apple Music en Deezer wil men de de consument belasting laten betalen voor het luisteren naar muziek via streaming kanalen. Door deze nieuwe belasting op streaming muziekdiensten zullen Spotify, Apple Music en Deezer, maar ook videodiensten zoals Netflix, flink in prijs gaan stijgen. Hoe de plannen er precies gaan uitzien is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de auteursrechtenwetgeving waarschijnlijk in Europees verband geregeld gaat worden. lees verder...

Je Apple Music abonnement stopzetten

Iedereen die geïnteresseerd is in streaming muziek met Apple Music kan de muziekdienst van Apple drie maanden gratis uitproberen. Na die drie maanden zit je automatisch vast aan een abonnement op Apple Music. Wil je Apple Music gratis proberen maar weet je nu al dat je de dienst na de proefperiode niet langer wil gebruiken? Dan lees je in onze nieuwe handleiding hoe je Apple Music moet opzeggen.
Klik hier om de handleiding te lezen.
lees verder...

Apple bestaat 40 jaar: Apple Music playlist

Apple bestond afgelopen week 40 jaar. Om dat jubileum te vieren maakte het bedrijf een speciale playlist op haar eigen muziekdienst. In deze playlist alle tracks die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gebruikt in commercials en tijdens evenementen. lees verder...

Apple Music naar 10 miljoen betalende gebruikers

5 / 5 ( 1 stemmen ) Apple was een van de laatste spelers op de markt voor online muziek die met een streaming muziekdienst kwam. De late introductie van Apple Music kwam het bedrijf op veel hoon te staan.… lees verder...

Apple werkt aan betere geluidskwaliteit voor Apple Music

5 / 5 ( 1 stemmen ) Apple is niet helemaal tevreden met de geluidskwaliteit van Apple Music. Het bedrijf werkt daarom aan een nieuw audioformaat dat moet gaan zorgen voor muziek streaming in nog hogere kwaliteit. Het nieuwe formaat… lees verder...

Hoe moet je Apple Music opzeggen?

Vraag jij je ook af hoe je Apple Music moet opzeggen? Dan hebben wij een nieuwe handleiding voor je: in twee simpele stappen leren we je hoe je je abonnement op de streaming muziekdienst van Apple kunt stopzetten. lees verder...

Apple Music: tot 100.000 mp3 bestanden opslaan in iCloud

Goed nieuws voor mensen die muziek streamen met Apple Music. Vanaf vandaag kan iedereen met een betaald abonnement namelijk 100.000 eigen mp3 bestanden opslaan in de Apple iCloud. Al deze tracks kunnen vervolgens afgespeeld worden met Apple Music. Heb je een grote collectie aan eigen mp3 bestanden bijvoorbeeld om je veel muziek hebt gedownload van internet? Dan hoef je al deze tracks niet opnieuw terug te zoeken met Apple Music. Gewoon uploaden in de cloud en luisteren maar. lees verder...

Apple Music binnenkort ook te streamen via Sonos

5 / 5 ( 1 stemmen ) Sonos heeft aangekondigd dat het vanaf 15 december mogelijk is om op de muziekspelers van het bedrijf muziek te streamen via Apple Music. Daarmee is Apple Music na All Access en Spotify de… lees verder...

Beats Music moet wijken voor Apple Music

Zoals verwacht stopt Apple op korte termijn met het aanbieden van Beats Music. Het bedrijf wil zich exclusief richten op Apple Music en daarom zal Beats Music aan het eind van deze maand niet langer gebruikt kunnen worden. lees verder...

Apple Music heeft ruim 6 miljoen betalende gebruikers

Apple heeft deze week voor het eerst cijfers gepubliceerd over gebruikersaantallen voor Apple Music. Rond de 15 miljoen mensen gebruiken momenteel deze muziekdienst van het bedrijf. Van deze groep betaalt ongeveer 6 miljoen voor online muziek streaming. De rest van de mensen zit nog in de gratis proefperiode die Apple iedereen aanbiedt bij het afsluiten van een abonnement op de muziekdienst. lees verder...

Apple Music heeft 11 miljoen gebruikers

Een maand na de introductie van Apple Music streamen 11 miljoen mensen muziek via de muziekdienst van Apple. Het betreft hier alleen gratis abonnementen op Apple Music, pas na drie maanden hoeven gebruikers te gaan betalen om muziek te streamen. Om gratis te streamen moet overigens wel creditcard-informatie worden ingegeven en ook moet een Apple account worden aangemaakt. lees verder...

Is Apple Music een grote flop of voert de muziekdienst een strijd die zij maar moeilijk kan winnen?

Apple Music is inmiddels een maand beschikbaar. In die maand is de kritiek op de muziekdienst niet mals geweest. Artiesten klagen over lage vergoedingen, platenlabels claimen door Apple onder druk te worden gezet, de concurrentie vindt dat Apple Music op iOS wordt voorgetrokken en veel gebruikers vinden de muziekdienst slecht werken. lees verder...

Apple Music recensie

Recensie Apple MusicGisterenavond is Apple begonnen met het ‘over the air’ aanbieden van iOS 8.4. Belangrijkste wijziging in deze versie van het besturinggsysteem voor iPhone en iPad is de toevoeging van Apple Music. Iedereen met een iPhone of iPad die versie 8.4… lees verder...

Apple Music pas in Q4 op Sonos muziekspelers

De release van Apple Music komt snel dichterbij. Vandaag zal in een groot aantal landen de nieuwe muziekdienst van Apple online gezet worden. Helaas zal het voorlopig niet mogelijk zijn om muziek te streamen met Apple Music op de populaire… lees verder...

Apple Music keert toch royalties uit in gratis proefperiode

Veel artiesten zullen Taylor Swift dankbaar zijn: dankzij een openbare aanklacht tegen Apple Music gaan zij namelijk veel meer verdienen aan muziek streaming via de nieuwe muziekdienst van Apple. Al eerder had ook de Beggars Group, een vertegenwoordiger van kleinere muzieklabels, ook al geklaagd over het beleid van Apple. lees verder...

Nederlandse prijzen voor Apple Music bekend

Apple heeft de Nederlandse prijzen voor een abonnement op Apple Music officieel bekend gemaakt. Een abonnement op Apple Music kost per maand €9,99 terwijl een Family abonnement per maand €14,99 kost. Deze prijzen zijn precies gelijk aan de prijzen die Spotify voor haar gelijkwaardige abonnementen rekent. Verder is de prijs voor Apple Music in Euro’s gelijk aan de prijs voor Apple Music in dollars. Op deze manier verdient Apple in Nederland en andere Europese landen dus net wat meer aan Apple Music dan in thuisland Amerika. lees verder...

Apple Music beticht van oneerlijke concurrentie

Apple Music wordt beschuldigd vanoneerlijke concurrentie. De muziekdienst van Apple is momenteel alleen beschikbaar op iOS en heeft daar voordeel vergeleken met de concurrentie. Andere muziekdiensten moeten namelijk hun prijzen op iOS verhogen omdat Apple 10% van de omzet via de app-store als vergoeding rekent. lees verder...

Apple Music officieel aangekondigd; eindelijk muziek streamen met Apple

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht en gisterenavond was het dan zover: Apple kondigde haar eigen streaming muziekdienst aan. De naam van de nieuwe muziekdienst is weinig origineel: Apple noemt haar muziekdienst ‘Apple Music’. lees verder...

Apple’s streaming muziekdienst volgende week online

Volgens de Wall Street Journal zal Apple volgende week tijdens het WWDC event haar nieuwe streaming muziekdienst aankondigen. In tegenstelling tot eerdere geruchten zal Apple voor haar nieuwe muziekdienst gewoon 10 dollar per maand abonnementsgeld rekenen. Apple’s eigen streaming muziekdienst is gebaseerd op Beats Music. Die muziekdienst kwam in handen van Apple na de overname van Beats by Dre begin vorig jaar. De tijd begint de dringen voor Apple: het bedrijf profiteert nog maar weinig van de verschuiving van betaalde muziek downloads naar muziek streaming. lees verder...

Nieuwe streaming muziekdienst van Apple moet succesvol zijn

Apple doet er alles aan om van haar eigen streaming muziek dienst een succes te maken. Momenteel heeft Apple haar pijlen gericht op diensten waar gebruikers gratis muziek kunnen streamen. Het bedrijf zet grote platenmaatschappijen onder druk om hun muziek van deze gratis muziekdiensten af te halen. Onder andere Spotify Free, de gratis variant van Spotify Premium is een van de gratis streamingdiensten waar labels hun muziek vanaf moeten halen volgens Apple. lees verder...

Gerucht: Apple introduceert ‘Apple Music’ in juni

De nieuwe muziek streaming dienst van Apple, die volgens de geruchten iTunes of Apple Music zal gaan heten, zal tijdens de WWDC in juni geïntroduceerd worden. Dit meldt 9To5Macop basis van anonieme bronnen binnen de muziekindustrie. Een introductie in juni betekent dat Apple haar streaming muziek dienst niet zal onthullen tijdens de Apple Watch introductie van 9 maart. lees verder...

Wordt Apple’s streaming muziekdienst een Spotify killer?

3 / 5 ( 1 stemmen ) Apple is al geruime tijd bezig met haar eigen dienst voor streaming muziek. Over concrete mogelijkheden en prijzen van de dienst is nog niets bekend. Wel vonden we vandaag een aantal geruchten over… lees verder...

Apple Music nu ook op Sonos

Sinds deze week is het voor iedereen met een Sonos muziekspeler mogelijk om muziek te streamen met Apple Music. Ook mensen die momenteel gratis streamen in de hun proefperiode die Apple Music nieuwe gebruikers biedt kunnen profiteren van de mogelijkheid om Sonos en Apple Music te combineren. Als een grote verrassing komt de ondersteuning voor Apple Music van Sonos muziekspelers niet. Al in december vorig jaar kondigden beide bedrijven aan hard te werken aan de integratie van Apple Music op Sonos. Toen startte ook de beta-fase aan van Apple Music op Sonos, vele duizende mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om uit te proberen of de nieuwe software goed werkte. lees verder...

Apple wil Beats Music als standaard muziek streamingdienst in iOS

Mensen met een iPhone of iPad kunnen vanaf volgend jaar muziek streamen via Beats Music, de muziekdienst die Apple begin dit jaar overnam maakt dan namelijk standaard deel uit van iOS. Apple kreeg de beschikking over Beats Music toen het bedrijf Beats by Dre overnam voor een bedrag van meer dan 2 miljard euro. lees verder...