Apple Music

Apple Music
4 / 6 stem(men)

Apple Music is een streaming muziekdienst van Apple die als uitbreiding van iTunes geldt. Net zoals andere streaming muziekdiensten kost het gebruik van Apple Music €9,99 euro per maand. Apple Music zal in de loop van volgende maand online komen in meer dan 100 landen waaronder Nederland en België.

Apple Music in het kort

  1. Een abonnement op Apple Music kost €9,99 euro per maand; een familie-abonnement kost €14,99
  2. De applicatie voor Apple Music werkt op zowel Windows, Android als iOS
  3. Apple claimt meer dan 30 miljoen tracks aan te bieden, net zoveel als concurrenrende muziekdiensten
  4. Apple Music aanbieding: nieuwe gebruikers mogen 3 maanden gratis muziek streamen, daarna moet er betaald worden

Over Apple Music

Prijzen Apple Music

Apple Music op iOS

Apple Music op iOS

Een abonnement op Apple Music kost per maand €9,99. Met die prijs is de muziekdienst van Apple precies even duur als die van concurrerende muziekdiensten zoals Deezer en Spotify.

Family abonnement

Naast een standaard abonnement is er een familie-abonnement waarbij tot 6 mensen muziek kunnen streamen via een hoofd-account. Een Family Abonnement is wel iets duurder dan een standaard abonnement: €14,99.

Iedere gebruiker van een Family abonnement kan eigen playlists en favoriete track bewaren. Ook is het voor iedere gebruiker mogelijk om muziek te downloaden. Het enige verschil met een standaard abonnement is de betaling: slechts een gebruiker kan voor de andere gebruikers betalen.

Naast dit Family abonnement biedt Apple weinig aanbiedingen voor haar muziekdienst. Via een aantal mobiele providers is het mogelijk om goedkoop of gratis te streamen via een Apple Music aanbieding. In Nederland gaat T-Mobile wellicht Apple Music combineren met een abonnement voor mobiel bellen.

Gratis muziek streamen met Apple Music

Mensen die gratis muziek willen streamen hebben pech: Apple biedt in tegenstelling tot Spotify geen gratis versie aan van haar online muziekdienst. Toch kun je gedurende een beperkte periode gratis muziek streamen met Apple Music.

Je kunt op Apple Music namelijk voor drie maanden lang een proefabonnement afsluiten. In deze periode kan er 3 maanden gratis muziek gestreamd worden. Na afloop van de proefperiode moet er gewoon betaald worden: Apple verlengt je abonnement automatisch na afloop van de proefperiode.

Wil je absoluut niet betalen voor streaming muziek via Apple Music? Vergeet dan niet tijd op te zeggen. In de proefperiode kun je gebruik maken van alle functies die Apple Music biedt. Dat betekent dus onbeperkt muziek streamen en muziek downloaden. Als je besluit niet te gaan betalen voor APple Music dan zullen je downloads niet langer beschikbaar zijn.

Hoe moet je betalen voor Apple Music?

Je kunt Apple Music betalen met een iTunes gift-card.

Je kunt Apple Music betalen met een iTunes gift-card.

Apple Music kun je op een aantal manieren betalen. Zo kun je via je creditcard zorgen voor de betaling van je abonnement. Nadeel van betaling via creditcard is dat het abonnementsgeld automatisch van je rekening wordt afgeschreven (zolang je creditcard niet vervallen is).

Het voordeel van de koppeling van je creditcard om te betalen voor Apple Music is het feit dat je nergens om hoeft te denken. Elke maand wordt er automatisch 10 euro afgeschreven en zo betaal je voor Apple Music.

Ook kun je via een iTunes gift-card betalen voor Apple Music. Een iTunes gift-card kun je inwisselen voor muziek of games in de app-store of iTunes-store. Via de iTunes store kun je met een gift-card dus ook betalen voor Apple Music.

Als het tegoed in de iTunes-store lager is dan de abonnementskosten voor een maand kun je per direct geen muziek meer streamen met Apple Music totdat je het tegoed hebt opgewaardeerd. Gift Cards voor iTunes kun je kopen bij mediamarkt maar ook online zijn er veel verkooppunten te vinden.

Apple Music met iDeal betalen

iDeal is in Nederland een voor de hand liggende betaalmethode voor online betalen. Helaas kun je Apple Music niet betalen met iDeal. Ook Paypal werkt niet om je abonnementsgeld voor Apple Music mee te voldoen.

Welke iPhone, iPod of iPad moet ik hebben?

Apple Music voor iOS werkt niet op alle tablets en smartphones van Apple. Om muziek te streamen met Apple Music moet je minstens een van de volgende iPhone, iPad of iPod Touch modellen hebben:

  • iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6s
  • iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini
  • iPod Touch 5e of 6e generatie

De systeemeisen voor Apple Music op andere merken smartphones (Android, Windows) zijn niet bekend. Reken op een redelijk nieuw model met genoeg opslaggeheugen en voldoende rekenkracht. Zeker als je muziek wil downloaden met Apple Music dan heb je 1 tot 2GB aan vrije opslagruimte nodig.

Apple Music op Android

Apple Music ook voor Android.

Apple Music ook voor Android.

In tegenstelling tot andere iOS applicaties die Apple ontwikkelt zullen ook Android en Windows gebruikers muziek kunnen streamen met Apple Music. De benodigde applicatie werkt namelijk ook met deze besturingssystemen.

De Android applicatie om muziek te streamen via Apple Music kwam eind 2015 op de markt. Geruime tijd nadat de iOS applicatie voor Apple Music uitkwam. Inmiddels is de Android applicatie een van de meest gedownloade apps voor Android. Binnenkort zal deze van een nieuw jasje voorzien worden.

Wist je dat?

  1. Een Android applicatie ontwikkeld door Apple is uniek: nog nooit eerder bracht Apple een applicatie uit die op Android werkt.
  2. Waarschijnlijk besloot Apple onder druk van de grote platenlabels en bekende artiesten om Apple Music ook voor Android en Windows uit te brengen.

Welke muziek staat er op Apple Music?

Apple Music laat mensen muziek streamen uit een grote database van tracks. Apple zegt zelf dat er meer dan 30 miljoen verschillende liedjes in de muziekdatabase zitten. De drie grote platenlabels hebben overeenkomsten gesloten met Apple Music. Verder hebben ook een groot aantal kleinere labels via derde partijen overeenkomsten gesloten met Apple.

Omdat Apple Music geen gratis abonnement biedt hebben bijna alle artiesten, dus ook Taylor Swift, Adele en Radiohead, hun muziek op de dienst staan. Dit in tegenstelling tot Spotify waar steeds meer muziek verdwijnt uit onvrede bij artiesten over het gratis aanbod op die muziekdienst.

Apple Music zal geen gebruik maken van de iTunes bibliotheek. De database waaruit mensen betaald muziek kunnen downloaden bestaat uit meer dan 40 miljoen tracks. Deze database blijft exclusief beschikbaar voor iTunes. Voor het meest uitgebreide online muziek aanbod blijft iTunes de beste keuze. Nadeel aan deze dienst is dat je alleen betaald muziek kunt downloaden.

Apple Music nieuws


[posts-for-page tag_slug=’Apple Music’ use_wp_excerpt=’true’ strip_html=’true’ read_more=’lees verder…’]