Muziek streamen met Grooveshark

grooveshark

grooveshark

Grooveshark is een website waar je volledig gratis muziek kunt streamen. Naast het voordeel dat Grooveshark gratis muziek streamt kent de site ook andere grote voordelen. Zo is de interface erg gebruikersvriendelijk, kent de song-database van Grooveshark een erg groot muziekaanbod en zijn de hitlijsten die Grooveshark aanbiedt om muziek te selecteren erg handig. Wil je alles weten over muziek streaming met Grooveshark? Lees dan onze handleiding over Grooveshark.

Hoe werkt het?

Grooveshark is dus een prima keuze om muziek te streamen naar je laptop, computer of mobiel apparaat. Om te kunnen beginnen met muziek streamen via Grooveshark surf je allereerst naar Grooveshark.com. Als je eenmaal op de website van Grooveshark bent aanbeland kun je gelijk binnen met muziek streamen. Je typt de naam van een artiest of de titel van een leuk liedje in het zoekvak en klikt op het zoek-icoon. Daarna verschijnen automatisch alle titels van liedjes die aan je zoekopdracht voldoen. Het aanklikken van het plaatje voor de titel volstaat vervolgens om de track te streamen.

Het handige van muziek streamen met Grooveshark is dat je nadat je het eerste liedje hebt geselecteerd de muziek-speler geopend blijft terwijl je de site verder verkent. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een leuk liedje gaan streamen en daarna verder zoeken naar andere liedjes die je ook graag wilt beluisteren. En heb je eenmaal een leuke lijst met muziek? Dan kun je heel eenvoudig door deze lijst heen navigeren. Naast het aanklikken van muziek die je wilt luisteren met behulp van Grooveshark kun je ook de muziek slepen naar de mediaspeler waarmee je de muziek luistert.

muziek streamen met Grooveshark

muziek streamen met Grooveshark

Muziek luisteren op mobiel

De Grooveshark website is geschikt voor mobiele apparaten, wil je dus op je iPhone, iPad of smartphone muziek streamen? Ook dan is Grooveshark een prima website voor probleemloos muziek streamen. Je kunt voor Android tablets en smartphones een app downloaden uit de app store om muziek te luisteren.

Heb je een iPhone of iPad? Dan heb je iets meer werk, de applicatie voor iOS apparaten is namelijk alleen beschikbaar voor gejail-breakte apparaten. Heb je een iPhone of iPad die gejailbreakt is? Dan kun je de applicatie downloaden via de website van Grooveshark.

Voordelen van registratie

Je kunt met Grooveshark ook je eigen playlists aanmaken en deze op een later moment terug luisteren. Het is daarvoor wel nodig om jezelf te registreren bij de website. Daarnaast biedt een gratis registratie andere voordelen. Zo kun je muziek delen via je Facebook en Twitter account. Ook is het mogelijk om aanbevolen muziek gepresenteerd te krijgen op basis van je luister-profiel. Registratie voor Grooveshark is gratis, nodig om muziek te streamen via de site is het echter niet.

Hoe Grooveshark precies geld verdient met het gratis aanbieden van muziek streams is onduidelijk. Wel is duidelijk dat de dienst in Amerika aardig onder vuur ligt vanwege copyright schendingen en achterstallige Royalty betalingen. Of gratis muziek streaming via Grooveshark ook op de langere termijn gratis is, zal moeten blijken.

One Comment

  1. te gek zeker voor mensen die veel van muziek houden en kleine beurs hebben hopelijk blijft het gratis is allemaal al duur genoeg als je kleine beurs hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.