All Access – Google Play Music

Google biedt een groot scala aan internetdiensten aan. Wil jij muziek streamen op je smartphone, tablet of op je desktopcomputer? Dan kan dat ook met Google. Het bedrijf biedt namelijk All Access aan. Dat is een streaming muziekdienst die deel uitmaakt van Google Play Music.

All Access

All Access

Google Play Music All Access, dat is een hele mond vol. Is deze muziekdienst de moeite waard? In deze bespreking vertel ik je meer over All Access. Een ding verklap ik je alvast: All Access is niet goedkoper of duurder dan concurrerende muziekdiensten. Google vraagt per maand net zoals de concurrentie €9,99.

Muziekaanbod

All Access beschikt over een grote collectie aan muziek. Momenteel worden rond de 30 miljoen tracks aangeboden. Deze muziek kun je streamen in hoge kwaliteit. De bitrate van All Access is maximaal 320kbps. En dat is vergelijkbaar met andere muziekdiensten. Niet alle muziek in de catalogus van All Access is overigens beschikbaar in hoge kwaliteit. Dat hangt namelijk ook af van de platenmaatschappij die de muziek toevoegt.

Mocht All Access niet al je muziek aanbieden dan kun je zelf muziek toevoegen aan All Access. Iedereen met een betaald abonnement op de muziekdienst kan maximaal 50.000 eigen tracks uploaden en streamen. En dat biedt mogelijkheden voor mensen die gratis muziek downloaden die niet op All Access staat. Met deze functie kun je er namelijk wel gewoon van genieten. Google slaat jouw muziek op in de cloud zodat je deze via de applicatie kan benaderen.

Om te zien hoeveel tracks je hebt opgeslagen ga je naar de account-instellingen van de Google Play Music app. In het startscherm van de instellingen staat vermeld hoeveel tracks je hebt opgeslagen.

Mogelijkheden

All Access biedt streaming muziek aan op smartphones en tablets. Verder biedt Google Play Music een internet-applicatie waarmee je muziek kunt streamen op je desktop computer. Ook is er voor Windows 10 speciale software beschikbaar om muziek te luisteren. Tot slot kun je ook op verschillende mediaspelers, waaronder de Sonos speakers en de Raspberry Pi, muziek luisteren via All Access.

De browser versie van de All Access applicatie om muziek te streamen via internet.

De browser versie van de All Access applicatie om muziek te streamen via internet.

Je kunt via de applicatie op mobiele apparaten zoeken naar de muziek die je wil streamen. Dit kan een losse track zijn maar leuker is het natuurlijk om een volledig album of een complete afspeellijst af te spelen. Verder biedt All Access gecureerde afspeellijsten en kun je online radio luisteren binnen een genre wat jij leuk vindt.

Ondersteunde besturingssystemen

Google biedt All Access aan voor een aantal besturingssystemen. Uiteraard werkt de muziekdienst op Android smartphones en tablets. Ook op oudere Android versies werkt deze applicatie nog prima. Daarnaast is er een iOS versie beschikbaar waarmee je muziek kunt streamen op je iPad of iPhone. Daarnaast is er software beschikbaar voor Windows, OS X en Linux. En daarmee is Google Play Music All Access beschikbaar voor alle populaire platformen.