Spotify: Muziek streamen met Spotify

Het logo van Muziek Streaming dienst Spotify

Logo Spotify

Spotify is in Nederland verreweg de bekendste aanbieder van een muziek streaming dienst. Met de gratis software van Spotify is muziek streamen erg gemakkelijk. Naast betaalde abonnementen, om muziek streaming op je iPhone, iPad of smartphone mogelijk te maken, kun je met Spotify ook gratismuziek streamen.

Je kunt alleen gratis muziek streamen als je de software op je desktop of laptop computer installeert. Muziek streamen, met beperkte mogelijkheden, is daarna mogelijk. Wil je onbeperkt muziek streamen met Spotify? Dan zul je een betaald abonnement moeten nemen op de muziekdienst.

Geschiedenis van Spotify

Spotify werd enige jaren geleden opgericht in Zweden. De naam ‘Spotify’ is een samenvoeging van ‘Spot’ en ‘Identify’. Met de naam doelen de oprichters van Spotify op het opnieuw vinden van leuke liedjes die je allang vergeten bent. Het streven van de muziek streaming dienst is het op grote schaal aanbieden van oude en nieuwe tracks zodat iedereen die dat wil muziek kan luisteren.

Eind vorig jaar had Spotify ruim 200 werknemers en zette het bedrijf vele miljoenen om. Helaas blijft winst voorlopig uit. Door het op grote schaal kopen van rechten op muziek heeft Spotify, ondanks een groot aantal betalende klanten, nog geen winst behaald.

Spotify werd in mei 2010 beschibkaar gesteld voor Nederlandse consumenten die muziek wilden streamen naar mobiele apparaten en computers. In november vorig jaar werd Spotify ook in Belgie gelanceerd. Daar ondervindt het bedrijf grote concurrentie van Deezer, een andere muziekdienst die muziek streamen mogelijk maaakt.

Gratis en betaald muziek streamen

Spotify biedt dus gratis en betaald muziek streamen. De gratis versie is geschikt voor mensen die af en toe een liedje willen luisteren op hun computer. Met de gratis versie kun je namelijk maar een beperkt aan tracks per maand beluisteren. Daarnaast is de kwaliteit van de muziek stream van lage kwaliteit en ook zit er reclame tussen de liedjes.

De gratis versie van Spotify heet ‘Spotify Open’. Met deze gratis muziek streaming dienst is het mogelijk om maandelijks 10 uur muziek te luisteren. In sommige landen mag je daarnaast maximaal 5 keer per maand naar een liedje luisteren. In Nederland zit deze limiet niet op de Spotify Open.

Betaalde varianten van Spotify bieden extra mogelijkheden. Met ‘Spotify Unlimited’ kun je onbeperkt en zonder reclames luisteren naar muziek uit de database van Spotify. Met deze variant van Spotify is het niet mogelijkheid om muziek af te spelen op apparaten anders dan je computer of laptop. Spotify Unlimited kost per maand €4,99.

Wil je ten volle genieten van de muziekdienst van Spotify? Dan zul je een abonnement moeten nemen op ‘Spotify Premium‘. Met Spotify Premium kun je de applicatie voor iPhone, iPad en smartphones op basis van Android gebruiken. Je kunt overal waar je mobiel internet hebt muziek streamen via deze handige applicatie.

Andere voordelen van Spotify Premium zijn onder meer de hoge kwaliteit van de tracks en de mogelijkheid tot het off-line beschikbaar maken van muziek. Zo kun je thuis via WiFi muziek op je smartphone zetten en deze vervolgens beluisteren als je onderweg bent.

De interface van Spotify

De interface van Spotify

Conclusie: Muziek streamen met Spotify

De conclusie over de software van Spotify om muziek mee te streamen is dubbel. Aan de ene kant is de dienst van Spotify erg compleet. Het aanbod aan muziek is groot, de software werkt handig en het aantal ondersteunde apparaten is groot. Aan de andere kant is het jammer dat je om muziek te streamen op je mobiele apparaat je een betaald abonnement moet nemen. Wil je Spotify zelf proberen om muziek te streamen? Je download de software hier of via Spotifydownload.nl. Ook op gratismuziekdownload.nl vind je veel informatie over Spotify.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *